Economie

FOSTUL PREŞEDINTE AL GEORGIEI CONSIDERĂ CĂ ÎN MOLDOVA NU EXISTĂ UN SISTEM JUDICIAR ECHITABIL

31 octombrie, 2017

Fostul preşedinte al Georgiei, Mihai Saakaşvili, consideră că în Moldova nu există un sistem judiciar echitabil. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat luni seara la emisiunea „Politica” la TV8.

Întrebat despre atitudinea sa faţă de fostul premier al Moldovei, Vlad Filat, cu care se afla într-o relaţie amicală şi care a fost condamnat pentru corupţie, Saakaşvili a spus că se abţine de la comentarii.

„Nu pot fi aplicate standarde duble. Când în Moldova principalul infractor este directorul ţării, dreptatea lui nu este dreptate. Iar eu această „dreptate” nu o voi susţine. În Moldova nu există procuratură echitabilă şi instanţă independentă pentru a comenta deciziile sale”, a spus fostul preşedinte.

El a spus că „Vlad Filat era un politician foarte talentat”, dar admite că „putea face şi greşeli”.

„Acum nu există judecătorie şi procuratură echitabilă. Există doar un oligarh care decide totul. Când va fi instanţă echitabilă, atunci vom putea comenta deciziile sale”, a spus Saakaşvili.

El a spus că „oligarhii sunt problema principală în spaţiul postsovietic”.

„Ei scot bani din oameni prin introducerea monopolului, prin sistemul de achiziţii. Ei vor să preia controlul asupra tuturor ramurilor puterii, asupra businessului şi asupra creierilor conaţionalilor săi. Ei lucrează împreună şi lucrează foarte bine cu Rusia, deşi8 parcă sunt antiruşi. Oligarhii nu se simt bine în Europa, ei se simt bine în aşa-numita lume rusă”, a declarat Saakaşvili.

Potrivit lui, „Petro Poroşenko vrea să facă în Ucraina ceea ce a făcut Vlad Plahotniuc în Moldova”.

„Ei peste tot sunt la fel. Acestea sunt probleme comune şi aceasta este lupta noastră comună – lupta împotriva oligarhilor. Eu mă lupt cu toți oligarhii din întreg spațiul ex-sovietic, iar pentru mine nu contează dacă acel oligarh are numele Poroşeko, Plahotniuc sau Ivanișvili. Cu oligarhii trebuie să luptăm prin forţa poporului”, a spus fostul preşedinte al Georgiei.

Întrebat despre întâlnirea cu preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, el a spus că „nu îl cunoaşte personal”.

„Nu pot spune nimic de el. eu mă întâlnesc cu mii de oameni, mă fotografiez cu ei, dar personal nu îl cunosc”, a spus Saakaşvili.

În ajun, Diacov, care participă în componenţa delegaţiei Moldovei la şedinţele Adunării Parlamentare a EURONEST la Kiev, a plasat pe reţelele sociale o fotografie în care merge pe străzile Kievului împreună cu Mihail Saakaşvili. Diacov a scris că s-a întâlnit cu fostul preşedinte al Georgiei. Imediat după ce Saakaşvili a declarat că ei nu se cunosc, Diacov a şters fotografia de pe facebook.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2017.10.31 18:33 Vepri
    Misico scoro ostanetsea bez stanov i noscov...
  2. 2017.10.31 18:37 Nina
    Nu este real ca Misico sa prelua puterea la Kiev.
  3. 2017.10.31 18:38 Arnolid
    Balabol el mare ca si dl Usatii...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.