Economie

SOCIALIŞTII AU CONTESTAT LA CC NUMIREA SILVIEI RADU ÎN FUNCŢIA DE PRIMAR INTERIMAR AL CHIŞINĂULUI

09 noiembrie, 2017

Deputatul Partidului Socialiştilor (PSRM), Vasile Bolea, şi preşedintele fracţiunii PSRM în Consiliul Municipal Chişinău (CMC), Ion Ceban, au depus joi la Curtea Constituţională o sesizare referitor la constituţionalitatea numirii Silviei Radu în funcţia de primar interimar al Chişinăului.

Potrivit agenţiei INFOTAG, la ieşirea de la CC, Ceban a declarat că numirea Silviei Radu este în avantajul Partidului Liberal şi Partidului Democrat.

„Cerem Curţii să ne dea un răspuns clar dacă poate oare un primar interimar (Nistor Grozavu – „I.”) să numească un alt primar interimar”, a spus el.

Preşedintele fracţiunii PSRM a menţionat că „propunerile privind numirea primarului interimar nu pot veni de la primarul interimar, ci doar de la primarul ales prin vot secret universal”.

Deputatul Vasile Bolea consideră că, „din punct de vedere juridic, decizia primarului interimar Grozavu de a numi o altă persoană în locul lui este ilegală”.

„Legea prevede în mod clar că astfel de decizii pot fi luate de CMC, dar nu de către primarul interimar fără coordonarea cu CMC. Cerem Curții Constituționale să revizuiască articolul 17 din Legea 136 cu privire la statutul municipiului Chișinău, care a fost adoptată în vara anului trecut”, a spus el.

Ion Ceban a spus că „atât deputații, cât și consilierii cer ca legea să nu fie interpretată într-un mod care să fie avantajos cuiva”.

INFOTAG precizează: Pe 6 noiembrie, primarul interimar Nistor Grozavu a numit-o pe fosta directoare a companiei „Gas Natural Fenosa Moldova”, Silvia Radu, în funcţia de viceprimar, delegându-i şi atribuţiile de primar interimar.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.