Economie

LA CHIȘINĂU A FOST INAUGURAT PRIMUL CENTRU DE INFORMARE PENTRU TURIȘTI

10 noiembrie, 2017

La Chișinău a fost inaugurat primul Centru de Informare Turistică, datorită căruia cei care doresc să-şi petreacă vacanţa în republică îşi vor putea planifica din timp odihna.

Organizatorii au relatat pentru INFOTAG că Centrul pune la dispoziția vizitatorilor informații despre evenimente, facilitățile de cazare, itinerare și tururi, inclusiv vinicole. Mai mult, prin intermediul tehnologiei Virtual Reality, vizitatorii vor putea „să se plimbe” prin unele locuri înainte de a achiziționa serviciile de călătorie.

Centru de Informare Turistică este rezultatul un parteneriat public privat între Primăria municipiului Chișinău și Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova. Acesta este amplasat la parterul Primăriei Chişinău şi a fost creat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în cadrul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, precum și al USAID și Guvernul Suediei, prin Proiectul de Competitivitate din Moldova.

Realizarea proiectului a costat circa 1,5 mil. lei, dintre care 235 mii lei au fost oferiți de Uniunea Europeană și 1,3 mil. lei de USAID și Guvernul Suediei. Primăria municipiului Chișinău oferă spațiul de 100 metri pătraţi și va suporta cheltuielile de întreținere a spațiului pe o durată de cinci ani.

Secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Vitalie Iurcu, a spus joi, la inaugurarea Centrului, că Republica Moldova merită să fie vizitată, iar numărul turiștilor care vizitează țara creşte pe an ce trece. Drept dovadă sunt datele statice, care arată că de la începutul anului numărul turiștilor a crescut cu 70% față de perioada similară a anului 2016. ”

Ambasadorul SUA în Moldova, James D. Pettit, amintit că Guvernul ţării sale susține sectorul turismului Republicii Moldova de mai bine de cinci ani, iar lansarea Centrului de Informare Turistică la Chișinău vine să întregească ecosistemul turistic și să acopere cea mai mare necesitate a turiștilor - accesul la informație.

Pe lângă materiale informative, ghiduri turistice, vederi și cărți poștale, Centrul va găzdui expoziții de fotografii și picturi sau evenimente de degustare a vinurilor.

Coordonatoarea rezidentă a ONU, reprezentanta permanentă PNUD Moldova, Dafina Gercheva, şi-a exprimat convingerea că Centrul de Informare Turistică de la Chişinău şi cel de la Tiraspol reprezintă o platformă excelentă pentru promovarea turismului pe ambele maluri ale râului Nistru.

Potrivit reprezentantului Delegației UE în Republica Moldova, Marco Gemmer, „Centrul de Informare Turistică este un nou exemplu concret al modului în care ambele maluri ale râului Nistru pot găsi un interes economic comun și un avantaj pentru a crea o cooperare direct”.

Șeful Cooperării Internaționale la Ambasada Suediei în Moldova, Adam Amberg, a remarcat că Centrul va fi primul stop al vizitatorilor și este lansat în plină desfășurare a campaniei „Fii oaspetele nostru”, care scoate în evidență ospitalitatea moldovenilor.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.11.10 10:18 Fima
    Da doamna ca asa fel de centru sa ajuta in dezvoltarea turizmului in Moldova.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.