Economie

MINISTERUL ECONOMIEI ANUNŢĂ CONSULTĂRI PUBLICE PE MARGINEA DESCHIDERII PRIMULUI PARC IT

14 noiembrie, 2017

Ministerul Economiei şi Infrastructurii anunţă consultări publice pe marginea proiectului de deschidere a primului parc de tehnologii informaţionale Moldova IT Park.

Solicitat de reporterul agenţiei INFOTAG, şeful Direcţiei politică şi reglementare în domeniul societăţii informaţionale şi economiei digitale, Andrei Cuşcă, consultările reprezintă o procedură standard pentru transparenţa deciziilor şi se desfăşoară pentru ca reprezentanţii mediului de afaceri să poată face sugestii la proiect.

„Moldova a creat o bază legislativă pentru apariţia parcurilor IT, iar acum este timpul să profităm de ea şi să deschidem primul, dar nu şi ultimul parc de acest fel din Moldova. Sper ca, în viitor, numărul rezidenţilor să se extindă”, a spus el.

Pe 26 octombrie, 15 companii IT din Republica Moldova au semnat o cerere adresată Ministerului Economiei şi Infrastructurii privind înfiinţarea primului Parc IT. Scopul principal al proiectului este de a crea premise pentru dezvoltarea industriei tehnologiei informaţiei, crearea locurilor de muncă noi, precum şi atragerea investiţiilor locale şi străine.

Proiectul „Moldova IT Park” are drept obiective furnizarea de mecanisme de consultanţă şi sprijin pentru noile firme IT, creşterea volumului investiţiilor în activităţile companiilor IT rezidenţi ai parcului, a numărului de produse IT inovative create de rezidenţii parcului, stabilirea de parteneriate internaţionale pentru transferul de cunoştinţe şi tehnologie în domeniul IT, inclusiv prin implicarea unor profesionişti IT străini.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2017.11.14 10:04 Stas
    Este pas in directia corecta, bravo ca dl Filip sustina IT-industria la noi in Moldova.
  2. 2017.11.14 12:35 Richard
    Cind vin investitorii din SUA, atunci Moldova sa dezvolta.
  3. 2017.11.14 12:39 Zinaida
    In segmentu IT Pavel Filip are interes mare si ca prim-ministru si ca cetatean Republicii Moldova si ca businessman...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.