Economie

SECRETARIATUL COMUNITĂŢII ENERGETICE AVERTIZEAZĂ DIN NOU AUTORITĂŢILE MOLDOVEI REFERITOR LA ÎMBUNĂTĂŢIREA CADRULUI LEGISLATIV

15 noiembrie, 2017

Republica Moldova nu a îndeplinit prevederile şi principiile Comunităţii Energetice referitor la tarifele la energia electrică şi independenţa autorităţii de reglementare.

Potrivit agenţiei INFOTAG, acest lucru este susţinut de Secretariatul Comunităţii Energetice, care a expediat o notă conducerii Moldovei în urma evaluării metodologiei tarifare, aprobată recent.

Autorii notei susţin că „scopul acestei etape inițiale, în cadrul procedurii, este de a oferi Republicii Moldova posibilitatea de a reacționa la acuzațiile de nerespectare a legislației comunitare privind energia și de a permite Secretariatului să stabilească întregul context de fapt și juridic al cazului”.

În conformitate cu articolele 7 și 17 din Regulamentul de procedură pentru soluționarea litigiilor, părților interesate li se poate acorda acces la dosar și pot prezenta Secretariatului observații scrise cu privire la acest caz în cursul procedurii preliminare.

Aceasta este a doua notă a Secretariatul Comunităţii Energetice către autorităţile Moldovei în ultimul timp. În prima notă, expediată la sfârşitul lunii octombrie, era menţionată necesitatea de a transpune prevederile relevante din Directiva 2010/31/CE privind performanța energetică a clădirilor.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.11.15 18:18 Liviu
    DE ce asa?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.