Economie

ÎNTREPRINDERI DIN MOLDOVA VOR PREZENTA VINURI ȘI FRUCTE USCATE LA O EXPOZIȚIE DIN JAPONIA

11 decembrie, 2017

Pe 18 decembrie, 12 întreprinderi vinicole, trei companii producătoare de miere și două companii producătoare de fructe uscate și nuci își vor prezenta produsele la o expoziție la Tokyo.

Surse din cadrul Ambasadei Moldovei în Japonia au comunicat pentru INFOTAG că expoziția urmăreşte să promoveze vinurile de calitate și produsele vitivinicole, mierea, nucile și fructele uscate pe piața japoneză.

„Scopul expoziției este de a facilita contactele directe între producători și noi potențiali importatori japonezi, precum și de a-i familiariza cu bunuri de înaltă calitate din Moldova. Pe piața niponă există o tendință clară de creștere a exporturilor vinurilor de calitate moldovenești. Statisticile arată că, în anul 2016, Republica Moldova a exportat 106 mii litri de vin în Japonia, plasându-se pe locul 17, în creștere cu 11% față de anul 2015”, a spus Ambasadorul Moldovei în Japonia, Vasile Bumacov.

Potrivit lui, „alegerea companiilor a fost discutată la nivel național cu Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO)”

„Ne bucurăm că avem posibilitatea să organizăm în Japonia această primă ediție a campaniei de promovare, în colaborare cu MIEPO, și sperăm ca acțiunile de agest gen să devină tradiționale. Participanți au selectat la discreția lor vinurile pe care le consideră cele mai reprezentative și competitive pe piața Japoniei. Noi am sugerat să se acorde atenție vinurilor roșii, acestea fiind mai populare în Japonia”, a spus Ambasadorul.

Diplomatul a mai spus că în cadrul evenimentului va fi organizat un seminar de prezentare a Moldovei.

„La seminar, reprezentanții Republicii Moldova vor vorbi despre sectorul agrar al țării, despre viticultură și vinificație, precum și vor organiza o degustare de vinuri și produse alimentare. Participanții vor putea nu numai să se familiarizeze cu calitatea produselor, ci și să gustă bucate naționale. La expoziție sunt invitate peste 200 de companii care importă vinuri și produse vitivinicole, Guvernul Japoniei și agenții internaționale”, a menționat Bumacov.

Evenimentul este organizat la inițiativa și cu sprijinul financiar al MIEPO și Ambasada Moldovei în Japonia.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.