Economie

PESTE 120 DE ANTREPRENORI DIN MOLDOVA ŞI BELARUS AU PARTICIPAT LA UN FORUM DE AFACERI LA MINSK

12 decembrie, 2017

Peste 120 de antreprenori din Moldova şi Belarus au participat luni la un forum de afaceri la Minsk. Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la serviciul de presă al Guvernului, la reuniune participat prim-ministrul Pavel Filip şi vicepremierul Republicii Belarus, Mihail Rusîi.

În discursul său, Pavel Filip a subliniat că Republica Belarus este printre principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova, poziţionându-se pe locul nouă.

„Volumul schimburilor comerciale între ţările noastre a sporit cu peste 10% în perioada ianuarie-septembrie 2017 şi urmează să ajungă la 200 milioane de dolari, până la finele anului curent. În prezent, în Republica Moldova activează peste 80 de companii cu capital belarus. Republica Belarus este un prieten adevărat al Republicii Moldova şi atunci când ne-a fost greu, Belarus ne-a întins o mână de ajutor, inclusiv în plan economic”, a spus Pavel Filip.

Potrivit lui, „forumul de afaceri constituie o platformă eficientă de aprofundare a cooperării comercial-economice, care va facilita iniţierea a noi proiecte comune”. Prim-ministrul a încurajat întreprinzătorii să stabilească contacte directe şi noi parteneriate.

„Moldova oferă o serie de avantaje pentru oamenii de afaceri, inclusiv posibilitatea de a exporta produse atât în Vest, cât şi în Est. Republica Moldova are semnate Acorduri de liber schimb cu Uniunea Europeană, ţările CSI şi CEFTA, cu Turcia, iar cel cu Republica Populară Chineză va fi semnat în curând”, a spus premierul.

Şeful Executivului a accentuat că activitatea Guvernului de la Chişinău este axată pe dezvoltarea economică a ţării, pe sporirea competitivităţii economiei naţionale, fapt care va genera creşterea nivelului de viaţă al cetăţenilor.

La rândul său, vicepremierul Republicii Belarus, Mihail Rusîi, a spus că un scop comun al Guvernelor de la Chişinău şi Minsk este majorarea volumul schimburilor comerciale dintre cele două ţări.

„Aceasta înseamnă noi locuri de muncă şi încasări mai mari la bugetele de stat pentru a rezolva problemele de ordin social. Vedem un partener de nădejde în autorităţile de la Chişinău, precum şi în mediul de afaceri din Republica Moldova”, a declarat vicepremierul bielorus.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.12.12 15:20 Grogore
    Belarusi trebue sa importa vin din Moldova nu in vrag da in sticle!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.