Economie

VINUL DE CASĂ ESTE BĂUTURA ALCOOLICĂ PREFERATĂ A LOCUITORILOR DIN MOLDOVA

13 decembrie, 2017

Vinul de casă este băutura alcoolică preferată a locuitorilor Moldovei. Potrivit agenţiei INFOTAG, aşa arată datele unei analize a industriei vinurilor şi obiceiurilor de consum, efectuată de compania „iData: date inteligente”.

Potrivit analizei sociologice, circa 40% din respondenţi au optat pentru vinul de casă, peste 30% - vinul de casă şi cel industrial. Doar 15% din respondenţi preferă un vin produs de o fabrică. Majoritatea respondenţilor (40%) au afirmat că procură vin din magazine specializate, circa 30% - din magazine mari, circa 25% - de la producător, şi doar un număr mic de consumatori au declarat că procură vin de la persoane sau de la magazine mici de lângă casă sau oficiu.

Sondajul arată diferenţe de gust între femei şi bărbaţi. Femeile preferă soiului Muscat, iar bărbaţii aleg Cabernet-Sauvignion. Printre vinurile îndrăgite de moldoveni figurează şi Chardonnay, Merlot, Rară Neagră, Feteasca, Pinot noir.

Datele studiului au fost colectate în perioada 6-10 decembrie, cu un grup ţintă de persoane cu vârsta cuprinsă între 18-45 de ani, cu participarea experţilor de la Biroul Naţional de Statistică, Ministerul Finanţelor, Banca Naţională, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, în cadrul Şcolii de iarnă iData.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.12.13 15:15 Dorina
    Noi suntem mindrii de vinuri care stim cum sa producem.
  2. 2017.12.13 15:30 Galina
    Vino - eto nase vce!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.