Economie

ADUNAREA GENERALĂ EXTRAORDINARĂ A "SUDZUCKER MOLDOVA" A ÎNAINTAT UN ACORD DE ÎNCHEIERE DE REORGANIZARE A ÎNTREPRINDERII DIN SA ÎN SRL

19 decembrie, 2017

Adunarea generală extraordinară a celei mai mari companii de producere a zahărului "Sudzucker Moldova" a înaintat marţi un acord de încheiere de reorganizare a întreprinderii din societate pe acţiuni în societate cu răspundere limitată.

Potrivit agenţiei INFOTAG, ordinea de zi a adunării generale a inclus şase subiecte, toate referitor la procedurile normative de trecere de la o formă juridică la alta. La adunare au fost prezenţi acţionari ce deţin 10 322 637 acţiuni cu drept de vot, ceea ce constituie 99,96% din numărul total al acţiunilor. Adunarea a aprobat reorganizarea întreprinderii din SA în SRL.

Scopul principal al reorganizării este de a optimiza managementul companiei. Consiliul de administraţie al "Sudzucker Moldova" a primit permisiunea Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare în acest sens.

Consiliul de administraţie al societăţii pe acţiuni, împreună cu Moldova Agroindbank (MAIB), care deţine 12,5% acţiuni, au desfăşurat o licitaţie pentru achiziţionarea hârtiilor de valoare de la mai mult de şase mii de acţionari. În cadrul licitaţiei, acţionarilor li s-a oferit un preţ atractiv, care depăşea 30 de lei per acţiune.

Un reprezentant al "Sudzucker Moldova" a comunicat pentru INFOTAG că, în prezent, compania are peste 30 de proprietari. La încheierea procedurii de cumpărare a acţiunilor, "Sudzucker Moldova" a cumpărat şi pachetul de acţiuni ce aparţinea MAIB.

Solicitat de INFOTAG să comenteze tranzacţia cu cele 12,5% acţiuni ale "Sudzucker Moldova", preşedintele conducerii Moldova Agroindbank, Serghei Cebotari, a spus că aceasta a fost cea mai bună investiţie de portofoliu a băncii, exprimându-şi speranţa că vor continua relaţiile de parteneriat cu această companie, care face parte din grupul celor mai mari clienţi ai MAIB

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.