Economie

PRIMUL PARC IT ÎŞI VA ÎNCEPE ACTIVITATEA DE LA 1 IANUARIE 2018

20 decembrie, 2017

Primului parc pentru tehnologia informației „Moldova IT park” își va începe activitatea de la 1 ianuarie 2018. Potrivit agenției INFOTAG, o astfel de decizie a aprobat miercuri cabinetul de miniştri.

Administratorul parcului IT a fost numit Sergiu Voitovschii pentru o perioadă de cinci ani. Administrația are statutul de persoană juridică și activează pe principii de autofinanțare.

Scopul principal al noii structuri este asigurarea unei platforme organizaţionale cu un set de mecanisme şi facilităţi inovative pentru impulsionarea creşterii industriei tehnologiei informaţiei, crearea de noi locuri de muncă şi atragerea investiţiilor locale şi străine. Parcul IT este fondat pe un termen de 10 ani, timp în care se planifică atragerea a circa 400 de companii IT.

Parcul IT va fi unul virtual, cu posibilitatea creării în perspectivă a infrastructurii fizice. În cadrul ședinței, Guvernul a aprobat Regulamentul de organizare şi funcţionare a Administraţiei parcului şi Regulamentul de înregistrare a rezidenţilor acestuia.

Evaluarea rezultatelor performanței va fi efectuată anual de o comisie specială, creată prin decizia Ministrului Economiei și Infrastructurii. Comisia va fi compusă din șapte reprezentanți ai Ministerului Economiei, Ministerului Finanțelor, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Asociației Naționale a Companiilor Private din domeniul TIC.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.