Economie

CHIRIL GABURICI CONSIDERĂ CĂ EXPERIENŢA SA VA CONTRIBUI LA ÎMBUNĂTĂŢIREA SITUAŢIEI ECONOMICE DIN MOLDOVA

11 ianuarie, 2018

Noul ministru al Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, este convins că „experienţa sa în domeniul afacerilor şi aflarea sa pentru o perioadă scurtă în funcţia de prim-ministru va contribui la îmbunătăţirea situaţiei economice din Moldova”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, miercuri, la şedinţa cu şefii subdiviziunilor ministerului, el a spus că „nu va accepta manifestările de corupţie la minister şi schemele tenebre”.

Gaburici a amintit că Ministerul Economiei este unul dintre cele mai mari din guvern şi „de el depinde în mod direct bunăstarea cetăţenilor, infrastructura din ţară, volumul investiţiilor şi mediul de afaceri”.

„Avem totul pentru atingerea obiectivelor noastre: sprijinul politic în ţară, dar şi colaborarea şi susţinerea partenerilor externi de dezvoltare. Cu toate acestea, avem multe de făcut pentru a spori încrederea în Republica Moldova”, consideră el.

Prezent la şedinţă, prim-ministrul Pavel Filip a spus că „dezvoltarea infrastructurii este o prioritate a Guvernului pentru anul 2018, iar ministerul va trebui să realizeze unul dintre cele mai ambiţioase proiecte – construcţia conductei de gaz Ungheni-Chişinău”.

„Este foarte dificil să finalizăm acest proiect până la sfârşitul anului, dar noi ne-am stabilit acest scop. Dacă vom reuşi, vom putea spune cu mândrie că am asigurat securitatea energetică a ţării”, a spus el.

INFOTAG precizează: Chiril Gaburici a condus în 2008-2012 compania de telefonie mobilă „Moldcell”, apoi s-a mutat în Azerbaidjan, unde a condus compania de telefonie mobilă „Azercell Telekom”. A plecat din această funcţie în anul 2014.

În februarie 2015 a fost aprobat de Parlament în funcţia de prim-ministru, însă la 12 iunie 2015 el a demisionat în legătură cu scandalul care s-a iscat în privinţa diplomei sale false de bacalaureat.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.01.11 12:23 Grigore
    Vozvrashenie na crughi svoea...
  2. 2018.01.11 12:25 Angela
    Nu cred ca candidatura lui Gaburici era cea mai reusita, nu cred.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.