Economie

GUVERNUL A APROBAT REGULAMENTUL PRIVIND MONITORINGUL FINANCIAR AL AUTORITĂȚILOR PUBLICE LA AUTOGESTIUNE ŞI ÎNTREPRINDERILOR DE STAT

18 ianuarie, 2018

Guvernul a aprobat miercuri Regulamentul privind monitoringul financiar al autorităților publice la autogestiune, al întreprinderilor de stat/municipale și al societăților comerciale cu capital integral sau majoritar public.

Potrivit agenţiei INFOTAG, în nota informativă la document se menţionează că acesta a fost elaborat în vederea ajustării normelor legislative în domeniul controlului de stat la recomandările Curţii de Conturi.

Conform raportului misiunii de audit a Curţii, unele domenii de monitoring financiar necesită a fi îmbunătăţite sau precizate, în special, în ceea ce ţine de competenţele Ministerului Finanţelor.

Astfel, Agenţia Proprietăţi Publice va fi obligată să prezinte anual Ministerului Finanţelor rapoarte cu privire la indicatorii de performanţă ai activităţii economico-financiare a întreprinderilor de stat şi a societăților comerciale cu capital integral sau majoritar public., precum şi informaţia privind măsurile întreprinse pentru consolidarea disciplinei financiare şi de eficientizare a gestionării patrimoniului de stat.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.01.18 11:39 Trofim
    Este regulament bun, demult trebue sa avem asa ceva in Moldova.
  2. 2018.01.18 11:47 Grigore
    Filip sa aratat ca este manager bun, efectiv si rezultativ.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.