Economie

CAPACITĂŢILE DE PRODUCȚIE ALE COMPANIEI „FUJIKURA AUTOMOTIVE” DIN COMRAT SUNT PREGĂTITE LA NIVEL DE 99%

12 februarie, 2018

Capacităţile de producție ale companiei japoneze „Fujikura Automotive” din Comrat sunt pregătite pentru lansare la nivel de 99%, a declarat administratorul parcului industrial din regiune, Nicolae Todorov, într-un interviu pentru portalul Gagauzinfo.md

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a spus că Comitetul Executiv al Găgăuziei şi primăria Comratului şi-au îndeplinit angajamentele faţă de investitor: fostul depozit de la marginea orașului a fost renovat și pregătit pentru desfăşurarea procesului de producție, iar reprezentanții „Fujikura Automotive” instalează deja utilajele.

„Se amenajează atât spațiile industriale, cât și oficiile. Se instalează echipamentele de birou, mobilierul, spaţiile pentru ingineri, se montează sisteme de supraveghere video, de control de acces”, a spus Todorov.

Potrivit lui, fabrica a creat condiții destul de confortabile pentru personalul de lucru. Secţia de producție este echipată cu un sistem de aer condiționat care curăță aerul de praf și impurități nocive. Există vestiare, cabine de duș, toalete. În interiorul clădirii va fi menținută o temperatură constantă de plus 23 de grade, a fost instalat un sistem puternic de iluminare.

„Fujikura Automotive” îşi va lansa fabrica la începutul lunii martie. În prezent, au fost selectaţi 180 de specialiști care sunt instruiţi în inginerie. În viitor, investitorul japonez intenționează să dubleze numărul muncitorilor, precum și să construiască o fabrică cu o suprafață de 10 mii de metri pătrați pe teritoriul parcului industrial Comrat.

După cum a informat anterior INFOTAG, în anul 2016 „Fujikura Automotive MLD” a câştigat concursul pentru dreptul de a deveni rezident al zonei economice libere Expo-Business-Chişinău şi anunţat că este dispusă să investească 3,2 milioane de euro în lansarea procesului de producere a cablajelor pentru industria auto. În aprilie 2017, compania a deschis deja o fabrică la Chişinău.

Compania „Fujikura” a fost fondată în 1885 şi este lider mondial în producerea de sisteme electrice în automotive, electronică și telecomunicații. Compania este prezentă în Germania, România, Spania, Ucraina și Rusia.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.