Economie

FURNIZORII DE APĂ VOR ÎNCHEIA CONTRACTE INDIVIDUALE CU PROPRIETARII DE LOCUINŢE

23 februarie, 2018

Furnizorii de apă şi proprietarii de apartamente vor fi obligaţi să încheie contracte individuale de alimentare cu apă și canalizare. Potrivit agenţiei INFOTAG, aceste modificări la Legea privind serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare au fost adoptate joi, în Parlament, cu voturile a 81 de deputaţi.

Autorul amendamentelor, deputatul Partidului Socialiştilor, Adrian Lebedinschi, a menţionat că, „după intrarea în vigoare a legii, consumatorii au dreptul să solicite furnizorului să încheie contracte individuale. La rândul său, furnizorul va putea astfel să-i depisteze pe rău-platnici”.

El a remarcat că modificările vin să soluţioneze problema când furnizorul încheie contracte cu întreprinderile municipale şi asociaţiile locative, când, potrivit acestor contracte, toate volumele suplimentare de apă de pe contorul comun al blocului sunt împărţite între locatari spre achitare. Astfel, locatarii nu vor mai fi nevoiţi să achite apa pe care nu au consumat-o.

Președintele Comisiei parlamentare pentru mediu și dezvoltare regională, deputatul PSRM, Radu Mudreac, a remarcat că proiectul vrea să elimine lacunele din lege și să oblige furnizorul de apă să încheie contracte individuale cu fiecare consumator.

„Astăzi, în Chișinău, aproape fiecare apartament a avut de suferit de pe urma mecanismului existent de contorizare a apei. Locatarii se plâng că în facturi este indicat un volum mai mare de apă decât cel consumat”,a spus deputatul.

Mudreac a menţionat că, la examinarea acestui proiect a fost creată o subcomisie şi au fost desfăşurate consultări publice, în cadrul cărora au fost luate în considerare toate inițiativele de modificare a legii. Există un alt proiect, inițiat de Guvern, care a fost comasat cu proiectul socialiștilor.

„Proiectul Guvernului este mai amplu, se referă şi la conținutul rețelelor de alimentare cu apă, la regulile de alimentare cu apă nu numai la Chișinău și Bălți, ci și alte localităţi ale țării, precum și multe alte probleme”, a precizat el.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.02.23 13:32 David
    In asa mod nu este clar cine sa plateasca perderii?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.