Economie

ASOCIAŢIA „MOLDOVA FRUCT” VA EXPEDIA ÎN PREMIERĂ ÎN EAU UN CONTAINER CU MERE MOLDOVENEŞTI

13 martie, 2018

Asociația „Moldova Fruct”, în parteneriat cu Proiectul Agricultura Performantă în Moldova, intenţionează să expedieze în Emiratele Arabe Unite (EAU) un prim container cu mere moldoveneşti.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la organizatori, în urma unui concurs va fi selectată compania care va livra merele, aceasta asumându-şi şi cheltuielile de transport.

În luna februarie, mai mulţi producători agricoli moldoveni au participat la expoziția internațională „Gulfood” din Dubai, unde au stabilit contacte de afaceri. Tot atunci s-a convenit asupra efectuării unei livrări de probă de fructe moldoveneşti în EAU.

Potrivit condiţiilor concursului, câștigătorul trebuie să livreze mere de soiuri roșii (Chief, Delicious, Gala) sau Golden.

Potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, CSI este piaţa tradițională pentru exportatorii moldoveni de fructe proaspete. Anul trecut au fost exportate 177 mii tone de mere, inclusiv 173 mii tone în Rusia. De asemenea, mere au fost exportate pe piețele UE: în România, Estonia, Polonia, Slovacia, Cehia, Letonia, Croația și Germania.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.03.13 12:44 Efim
    Chind sa exportam 1 000 000 de tone de mere, atunci sa traim mult mai bine.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.