maib_esspreso

Economie

MOLDOVA A INTRAT ÎN TOP 30 AL CELOR MAI POPULARE DESTINAŢII TURISTICE DIN RUSIA

19 martie, 2018
<mt_str50>

Republica Moldova încheia top 30 al celor mai populare destinaţii turistice străine din Rusia în anul 2017.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la datele agenţiei analitice „TurStat”, numărul călătoriilor din Rusia în Moldova a crescut în anul trecut cu 25% și a depășit 249 mii. Cam tot atât a crescut şi numărul total al călătoriilor turistice din Rusia – până la 39,6 mil.

Cele mai populare țări pentru ruși au fost Turcia (4,5 mil. deplasări turistice), Abhazia (4,3 mil.), Finlanda (3,3 mil.), Kazahstan (3 mil.), Ucraina (2,3 mil.) , China (2 mil.), Estonia (1,7 mil.), Polonia (1,2 mil.), Germania (1,2 mil.) și Thailanda (1,1 mil.).

Datele Biroului Naţional de Statistică al Republicii Moldova diferă semnificativ de cele din Rusia. Potrivit raportului său pentru anul 2017, prin intermediul agențiilor de turism și operatorilor, doar 17,5 mii de străini au vizitat Moldova, dintre care 9,6% erau cetățeni ai Federației Ruse (1,6 mii). Aceste date însă nu iau în considerare raioanele din stânga Nistrului și Bender. Totodată, mulți locuitori ai Moldovei, în special din regiunea transnistreană, au mai multe cetăţenii și intră-ies din Moldova de obicei cu cetăţenia moldovenească pentru a evita probleme inutile, iar în Rusia și Transnistria folosesc paşaportul rusesc.

În ceea ce privește turismul de intrare în Rusia, Moldova a intrat chiar în primele zece ţări, plasându-se pe locul 9 cu 519 mii de călătorii (+ 31%). Ratingul este condus de Ucraina (8,7 mil. de călătorii), Kazahstan (3,5 mil.), China (1,5 mil.).

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.03.19 12:25 Ana
    Atunci de ce nu vin rusii in Moldova?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.

Для просмотра содержимого этого блока Вам необходимо установить flash-player