Economie

UN EUROPARLAMENTAR CONSIDERĂ CĂ MOLDOVA FOLOSEŞTE FOARTE PRODUCTIV INVESTIŢIILE UE

06 aprilie, 2018

Republica Moldova foloseşte foarte productiv investiţiile Uniunii Europene, care contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor ţării, consideră președintele delegației Comisiei pentru bugete a Parlamentului European, Siegfried Mureșan.

Potrivit agenţiei INFOTAG, vineri, la o conferinţă de presă consacrată încheierii vizitei delegaţiei Parlamentului European la Chişinău, el a spus că, în cadrul vizitei, delegaţia a fost la Varniţa, unde un centru medical a fost extins cu fonduri europene (180 mii euro). Anual, peste 12 mii de locuitori de pe ambele maluri ale Nistrului beneficiază de condiții și asistență medicală de calitate.

El a precizat că la Varnița a vizitat şi o școală renovată din banii UE, în sumă de 162 mii de euro, unde a fost renovată sala de sport şi au fost construite ateliere pentru orele practice.

„Ieri am fost la Cărpineni, unde am vizitat o școală unde instalația de încălzire a fost complet schimbată și modernizată. Datorită investiției europene, acum școala este încălzită pe biomasă. De asemenea, în întregul raion Hâncești, circa 10 mii de oameni se încălzesc pe biomasă datorită unei investiții a UE în sumă de 518 mii de euro”, a spus Mureşan.

Potrivit lui, în cadrul Proiectului Energie şi Biomasă, sisteme ecologice de încălzire au fost instalate în 2019 instituţii publice, iar volumul total al finanţării UE a fost de circa 12 mil. euro.

„Am fost şi la Conacul Manuc Bei, în reconstrucția căruia Uniunea Europeană a investit 2,4 mil. euro. Am vizitat şi Inspectoratului General al Poliției, căruia UE i-a alocat 4,4 mil. euro pentru modernizare. Pentru Uniunea Europeană este foarte important ca cetăţenii din ţările vecine să se simtă în siguranţă”, a spus el.

„Plecăm cu convingerea că vizibilitatea Uniunii Europene este importantă aici. Vom încerca și noi să fim cât se poate de prezenți. Vom încerca să venim cât se poate de des, pentru a arăta cetățenilor că Uniunii Europene îi pasă de mersul Republicii Moldova, că ne vom implica, și considerăm că cetățenii Moldovei au dreptul să se afle pe un drum spre prosperitate”, a declarat Siegfried Mureșan.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.04.06 16:48 Alexei
    Dasca banii vi pina 20 de mai, atunci Radu chistiga din primul tur...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.