Economie

ANSA VA INSPECTA UN ȘIR DE ÎNTREPRINDERI RUSEȘTI DIN REGIUNEA KALININGRAD

11 aprilie, 2018

Miercuri, Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a început să inspecteze un șir de întreprinderi rusești din regiunea Kaliningrad.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la site-ul Rosselhoznadzor, timp de trei zile vor fi inspectate trei întreprinderi care au anunţat că doresc să-şi exporte produsele în Moldova.

În cadrul inspecției, specialiștii moldoveni vor efectua un control al conformității cerințelor de siguranță alimentară a produselor finite rusești din carne de pasăre, precum și conserve de pește.

În total, peste 180 de întreprinderi rusești care au trecut inspecția veterinară și sanitară îşi pot exporta producția de origine animală în Moldova.

Printre acestea sunt și circa 20 de întreprinderi din regiunea Kaliningrad, în special „Agroprodukt”, „Vestribprom-BEST”, fabrica de producere a conservelor de carne „ARGO”, Fabrica baltică de conserve, Combinatul de pește „Pentru Patrie”. Acestea furnizează în Moldova produse lactate, de carne și de pește, precum şi aditivi furajeri.

Pe de altă parte, în ultimii ani, Rosselhoznadzor pune restricții serioase, sub diferite motive, pe furnizarea producției de origine animală din Moldova în Rusia. Nicio companie moldovenească nu poate exporta produse din carne din Moldova. Lapte și produse lactate au dreptul să furnizeze doar două companii: Fabrica de brânzeturi din Soroca și „VC-Saturn-13” (Brăviceni). Carnea poate fi furnizată de companiile „Hanuco” (satul Petreni, raionul Drochia), „Tehnostel-Car” (Hâncești) și „Mistor-Bras” (Nișcani, Călărași).

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.04.11 19:24 Maria
    Da noi avem nevoe de asa import di Rusia?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.