Economie

PREMIERUL PAVEL FILIP: MOLDOVA TREBUIE SĂ EDUCE O GENERAŢIE CU GÂNDIRE CREATIVĂ

23 aprilie, 2018

Trebuie să ne concentrăm pe educarea unei generaţii cu gândire creativă, a declarat prim-ministrul Pavel Filip luni, în deschiderea ICT Summit 2018, dedicat tehnologiilor informaționale în educație.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a spus că, în era informaţională, devine tot mai mare necesitatea de a implementa tehnologiile informaţionale în educaţie, dar „nu pur şi simplu să fie introduse ore suplimentare de informatică în şcoală, ci să fie revizuită complet programa şcolară”.

„Oamenii din generația mea sunt emigranții erei informaționale, cetățenii săi adevăraţi sunt cei care s-au născut după crearea internetului și au nevoie de o abordare complet diferită în educație”, a spus el.

Filip a menționat că „nu mai există niciun domeniu în care nu este nevoie de cultură digitală”.

„Nu există niciun sens acum să indici în CV că știi cum să utilizezi Microsoft Word, Excel și PowerPoint, deoarece nu mai sunt nişte cunoștinţe exclusive, ci o necesitate pe care trebuie să o cunoască orice care dorește să obțină un loc de muncă“, a spus el.

Prim-ministrul a îndemnat reprezentanții industriei tehnologiei informației să ajute guvernul pentru a adapta curriculumul la necesităţile industriei.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.04.23 13:57 Slavian
    Dl Filip are grija despre viitorul Moldovei, ce este bine...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.