Economie

MOLDOVA INTENŢIONEAZĂ SĂ PREIA EXPERIENŢA ROMÂNIEI ÎN ACORDAREA PLĂȚILOR ÎN AGRICULTURĂ

02 mai, 2018

Republica Moldova intenţionează să preia experienţa României în acordarea plăților în agricultură. Potrivit agenţiei INFOTAG, acest lucru este prevăzut de acordul de cooperare bilaterală, semnat de Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) din Republica Moldova și agenția similar din România.

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici, a declarat după procedura de semnare a acordului că această colaborare va intensifica activitățile ce țin de dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale tinerilor, bazate pe cunoașterea și gestionarea optimă a resurselor.

„Vor fi create facilități pentru tinerii fermieri din Republica Moldova în vederea instruirii acestora, schimbului de experiență și bune practici cu instituțiile și organizațiile de profil din România”, a remarcat el.

Conform acordului, agenţia română va acorda asistență în procesul de stabilire a unor politici și proceduri uniforme în domeniul stimulării investițiilor în sectorul agricol, va contribui prin transfer de experiență la perfecționarea și dezvoltarea competențelor AIPA pentru instituirea și dezvoltarea unor forme, mecanisme și proceduri clare și eficiente de intervenție în agricultură, în Republica Moldova, precum și va acorda suport la implementarea și perfectarea sistemului de management și control intern, în scopul asigurării unei gestiuni eficiente de subvenționare în cadrul AIPA.

Totodată, părțile vor aprofunda colaborarea în domeniul instruirii personalului, atât a celui din aparatul central, cât și a celui din oficiile teritoriale, prin organizarea școlilor de vară/iarnă în România și Republica Moldova, cu posibilitatea atragerii experților din țările membre ale UE.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.