Economie

AGENŢIA PROPRIETĂŢII PUBLICE A REUŞIT DE LA ÎNCEPUTUL ANULUI SĂ VÂNDĂ BUNURI PROPRIETATE DE STAT ÎN VALOARE DE 27,6 MIL. LEI

04 mai, 2018

În rezultatul concursului comercial anunțat în februarie, Agenţia Proprietăţii Publice a reuşit să vândă un complex patrimonial unic – întreprinderea de stat „Centrul Tehnic pentru Securitate Industrială și Certificare”.

Surse din cadrul Agenţiei au comunicat pentru INFOTAG că întreprinderea se ocupă de expertiza securităţii industriale a obiectelor industriale periculoase, verifică tehnic utilajele, certifică produsele cu grad sporit de pericol, efectuează teste de laborator, precum şi acordă asistenţa metodică agenţilor economici. Prețul iniţial al obiectului a fost de 25 mil. lei.

De asemenea, în urma licitației, a mai fost vândut un complex de bunuri imobile din satul Corneşti, raionul Ungheni, și o construcţie-rezervor din Chișinău.

Astfel, în bugetul de stat au fost achitate mijloace financiare în sumă totală de 27,6 mil. lei ($1,7 mil.).

INFOTAG precizează: În anul 2017, veniturile bugetului de stat al Moldovei obţinute din privatizări au constituit 166,4 mil. lei ($9,7 mil.), fiind cu 54 mil. lei mai puţin decât era planificat. Pe parcursul anului au fost desfăşurate trei runde de privatizare la care au fost puse în vânzare 73 de bunuri la preţul iniţial total de peste 1 mlrd. lei., inclusiv la licitaţii, concursuri comerciale şi investiţionale. Au fost vândute însă numai 16 bunuri, inclusiv pactele de acţiuni ale statului în 10 societăţi pe acţiuni, trei complexuri de bunuri imobile şi trei bunuri nefinisate.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.