Economie

PESTE 200 DE LOCALITĂŢI DIN MOLDOVA VOR BENEFICIA DE ASISTENŢĂ FINANCIARĂ DIN PARTEA SUA PENTRU DEZVOLTARE

08 mai, 2018

Peste 100 de localități din Moldova vor beneficia în următorii cinci ani de asistență financiară pentru dezvoltare în valoare totală de 20,5 milioane de dolari. Suportul va fi oferit în cadrul Programul „Comunitatea mea”, lansat luni de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în Republica Moldova.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Guvernului, sprijinul este destinat pentru îmbunătățirea serviciilor publice, modernizarea infrastructurii și creșterea veniturilor la nivel local.

Prim-ministrul Pavel Filip a spus la ceremonia de lansare a programului că aceste este unul important pentru administrația publică implicată în dezvoltarea comunităților și, în special, pentru cetățenii care vor resimți beneficiile acestuia în mod direct. Anul curent, oamenii din 20 de localități ale țării vor avea parte de servicii mai calitative, iar în perioada următoare, anual, de suport vor beneficia câte 35 de comunități selectate.

„O parte din această asistență se referă la infrastructură, adică la proiecte concrete pentru cetățeni. Vorbim de drumuri, grădinițe, școli, apă, canalizare - ori tot ce înseamnă infrastructură dezvoltată reprezintă calitatea vieții pe care o vor avea oamenii în localitățile noastre”, a accentuat Pavel Filip.

Potrivit lui, realizarea programului va ajuta primarii să devină manageri buni și să gestioneze eficient banii publici. Fiecare proiect de infrastructură prevăzut în cadrul programului valorează aproximativ 500 de mii de dolari.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.