Economie

FERMIERII DIN MOLDOVA AU PRIMIT UN NOU LOT DE TEHNICĂ ÎN CADRUL PROIECTULUI JAPONEZ 2KR

08 mai, 2018

Fermierii din Moldova au primit în ajun 106 tractoare Kubota, procurate în cadrul proiectului moldo-japonez 2KR „Agricultura conservativă – dezvoltarea unui sistem durabil de gestionare a soiurilor în Republica Moldova”.

Surse din cadrul Guvernului au relatat pentru INFOTAG că la ceremonia de transmitere a tehnicii a participat prim-ministrul Pavel Filip, care a menţionat că proiectul 2KR, lansat încă în 1999, este „un exemplu de consecvență și viabilitate”.

„Acest lucru ne vorbește despre niște elemente importante cum ar fi atitudinea Guvernului Japoniei. Dincolo de faptul că s-au perindat Guverne aici la Chișinău, această atitudine nu s-a schimbat și noi simțim acest sprijin”, a spus Filip, menționând și rolul pe care l-a avut unitatea de implementare a proiectului în asigurarea continuității acestuia.

Potrivit lui, până în prezent, peste 4 mii de agricultori și-au achiziționat tehnica necesară în cadrul acestui proiect, în condiții avantajoase: plată în rate, dobânda zero, fără garanție bancară sau gaj și cu posibilitatea de extindere a termenului de onorare a plăților.

„În plus, au fost create premise pentru ca oamenii să lucreze acasă. În această perioadă au fost create peste 30 de mii de locuri de muncă”, a mai adăugat premierul.

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, a relevat relațiile de prietenie dintre cele două țări. Oficialul a spus că Japonia va continua să susțină dezvoltarea Republicii Moldova, crearea locurilor de muncă și proiectele cu impact pozitiv asupra vieții oamenilor.

INFOTAG precizează: În total, în cadrul proiectului 2KR au fost acordate granturi în valoare de $24,5 mil. Acestea sunt oferite sub formă de tehnică agricolă, până în prezent fiind procurate aproape 9 mii de unități.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.