Economie

EXPERȚII DIN REGIUNEA BREANSK DIN RUSIA AU APRECIAT CALITATEA ÎNALTĂ A PRODUCȚIEI VINICOLE DIN MOLDOVA

08 mai, 2018

Centrul de Igienă și Epidemiologie din regiunea Breansk, Rusia, a apreciat calitatea înaltă a producției vinicole din Moldova.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la site-ul centrului, de la începutul anului acesta a efectuat o expertiză sanitaro-epidemiologică a 93 de mostre de produse alcoolice din Moldova de la șapte fabrici de producție, inclusiv 73 de mostre de vin, 13 mostre de divin și șapte de produse vinicole. Produsele au fost analizate la conținutul de dioxid de sulf, pesticide (aldrin, heptaclor), elemente toxice (plumb, cadmiu, mercur, arsen), concentrația masică de acid citric, acizi titrați, extract redus. Mostrele selectate de divin au fost examinate în baza indicatorilor organoleptici, la conținutul de alcool metilic, de elemente toxice (cadmiu, plumb, mercur, arsen).

„Toate mostrele investigate de produse alcoolice corespund standardelor de igienă”, se arată în rezultatele studiului.

Autorii acestuia au accentuat că, în pofida rezultatelor pozitive, va continua controlul siguranței produselor alcoolice din Moldova (UTA Găgăuzia, Transnistria) importate în Rusia.

După cum a informat anterior INFOTAG, al treilea an consecutiv, Moldova crește exportul de băuturi alcoolice, care a depășit anul trecut $195,8 mil., ceea ce este cu $26,8 de mil. sau 16% mai mult decât în 2016. Principala piață de desfacere rămâne CSI – $72,7 mil. (+$6,7 mil.). Dintre ţări, principalii consumatori de băuturi alcoolice din Moldova sunt Belarus – $38,6 mil. (+12%), Rusia – $14,3 mil. (+26,5%) și România – $13,6 mil. (+50%).

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.