Economie

MOBIASBANCĂ VA PLĂTI PENTRU ANUL 2017 DIVIDENDE ÎN MĂRIME DE 13,4 LEI PER ACŢIUNE

18 mai, 2018

Adunarea generală anuală a Mobiasbancă – Groupe Societe Generale a aprobat vineri plata dividendelor pentru anul 2017 în mărime de 13,4 lei per acţiune cu valoarea nominală de 10 lei. Banca, care este fiica moldovenească a grupului financiar francez, a devenit singura bancă din Moldova căreia Banca Națională i-a permis să plătească dividendele.

Potrivit agenției INFOTAG, s-a decis ca din profitul net obţinut anul trecut, în sumă de 278 mil. lei, pentru plata dividendelor să se aloce jumătate din acesta – 134 mil. lei. Pentru anul 2016, Mobiasbancă, de asemenea, a plătit dividende acționarilor săi (inclusiv BERD). Pentru plata acestora s-au cheltuit în total 160 mil. lei, ceea ce a constituit jumătate din profitul obținut de bancă.

La adunare, acționarii au aprobat direcțiile prioritare de dezvoltare a băncii în 2018, fiind menţionate rezultatele financiare pe care echipa a reușit să le obțină în 2017, într-o perioadă dificilă pentru sectorul bancar.

Unul dintre acționarii băncii a comunicat pentru INFOTAG că, datorită dezvoltării durabile, Mobiasbancă și-a mărit semnificativ cota de piață după volumul creditelor acordate persoanelor juridice și persoanelor fizice (o creștere de 19%), după volumul depozitelor (6%), după extinderea bazei de clienți (8%) şi după active (12%).

Potrivit acționarului, de când la Mobiasbancă a venit grupul Societe Generale şi BERD, această instituție financiară s-a ridicat de pe locul nouă printre cele patru mari bănci din Moldova.

„Este important că, pe lângă rezultatele de invidiat a ROE și a ROA, Mobiasbanca demonstrează standarde europene înalte de guvernanță corporativă și deservire calitativă a clienţilor”, a subliniat interlocutorul agenției.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.05.21 14:02 Boris
    Din cauza ca Mobiasbanca regular plateste dividende, la bursa nimeni nu sa vinde actiuni bancii.
  2. 2018.05.21 14:05 Maria
    Cina 20 de ani a platit 10 lei pentru actine acum primeste bani mare...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.