Economie

MEDIUL DE AFACERI ESTE NEMULŢUMIT DE SITUAŢIA ECONOMICĂ DIN MOLDOVA – OPINIE

24 mai, 2018

Mediul de afaceri este nemulţumit de situaţia economică din Moldova, a declarat preşedintele Clubului Republican al Oamenilor de Afaceri „Timpul”, Igor Crapivca.

Potrivit agenţiei INFOTAG, joi, la adunarea generală a Confederației Naționale a Patronatului din Moldova, el a menţionat că „motivul principal al acestei situaţii deplorabile a businessului în Moldova este însuşi mediul de afaceri: acesta este dezbinat, iar mulţi antreprenori critică activ starea actuală a lucrurilor, însă nu pot nici să-şi apere punctul de vedere, dar mai ales nici să ofere soluţii pentru probleme.

„Desigur, în ultimii ani s-au înregistrat schimbări pozitive în climatul de afaceri. Dacă însă le vom pune pe toate pe un taler al balanței, iar pe celălalt vom pune neajunsurile, atunci cu siguranță al doilea va trage mai mult. Din păcate, Moldova a rămas cu mult în urma altor țări în multe domenii de afaceri”, a spus Crapivca.

Potrivit lui, „sarcina primordială, atât pentru antreprenori, cât și pentru Confederație, trebuie să fie consolidarea forțelor, ceea ce implică utilizarea celor mai avansate tehnologii în afaceri. Mai ales că în republică există antreprenori, în special în domeniul IT, care promovează activ astfel de metode”.

„De asemenea, trebuie consolidat și parteneriat public-privat: în țările UE, nici o hotărâre de guvern nu este luată fără consultarea cu comunitatea de afaceri, deoarece ei înţeleg foarte bine că deciziile şi legile adoptate de Parlament vor fi îndeplinite corect numai atunci când este luată în considerare opinia celor care le vor executa”, a subliniat omul de afaceri.

El a menționat că Confederația Națională a Patronatelor ar trebui să joace un rol mai important în dezvoltarea afacerilor.

„Confederația ar trebui să devină mai mobilă, mai reprezentativă. Reiterez că pentru a rezolva problemele comune, este nevoie de consolidarea instituțiilor de stat, a mediului de afaceri, a cetățenilor simpli, și atunci, după câțiva ani, Moldova va deveni o țară complet diferită”, a spus Crapivca.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.05.24 19:05 Stas
    Asa si este, dl Crapivca are 100 de procente dreptate, el stie despre ce spune.
  2. 2018.05.24 19:09 Trofim
    Am observat ca dl Crapivca si oameni de afaceri care el prezinta tot timpu numai pling si pling, chit se poate?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.