Economie

DIN BANII CÂŞTIGAŢI DIN SALARIU, LOCUITORII MOLDOVEI ÎŞI POT CUMPĂRA CEA MAI MICĂ CANTITATE DE GAZE ÎN EUROPA

20 iunie, 2018

Moldova se află la coada unui clasament al ţărilor din Europa după accesibilitatea gazelor naturale în primul semestru al anului 2018.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la o analiză a RIA „Rating”, clasamentul este condus de Luxemburg, al cărui locuitor poate achiziționa 8,4 mii metri cubi de gaze din salariul său mediu lunar. Acest lucru se datorează faptului că în această țară prețurile la gaze sunt relativ mici, în timp ce salariul mediu este unul dintre cele mai mari din Europa. Pe locul doi se află Kazahstan cu 7,4 mii metri cubi. Salariile aici sunt relativ modeste, însă prețurile la gazele naturale sunt cele mai mici din toate țările incluse în clasament. Pe locul trei se află Rusia, ai cărei locuitori pot cumpăra circa 6,4 mii metri cubi de gaze.

Moldova se află pe ultimul loc, pe 34. Oamenii de aici îşi pot procura din salariul mediu 749 metri cubi de gaze, adică de 11 ori mai puţin decât Luxemburg. Experţii menţionează că preţurile la gaze în Moldova sunt relativ mici, însă şi salariile sunt foarte mici.

Mai puţin de o mie de metri cubi de gaze îşi pot permite să cumpere şi locuitorii din Ucraina, unde acest indice este de 988 metri cubi, ţara situându-se pe locul 33. La coada clasamentului se mai află Bulgaria, Serbia şi Muntenegru.

România se află pe locul 23. Aici, un locuitor cu venituri salariale medii poate cumpăra peste 1,6 mii de metri cubi de gaze.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.06.20 10:29 Ana
    Evident ca suntem saraci!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.