Economie

GUVERNUL A PRELUNGIT PÂNĂ LA SFÂRŞITUL ANULUI PERMISIUNEA PENTRU IMPORTUL PRODUSELOR PETROLIERE PRIN TRANSNISTRIA

21 iunie, 2018

Importul produselor petroliere introduse prin punctul de trecere a frontierei Novosaviţkaia – Cuciurgan pe segmental transnistrean al frontierei moldo-ucrainene pentru agenții economici din regiunea transnistreană a fost extins până la sfârşitul anului.

Potrivit agenţiei INFOTAG, o hotărâre în acest sens a fost aprobată în ajun de Guvern, care a prelungit termenul propriei decizii din 9 noiembrie 2016 pentru a patra oară, iarăşi cu jumătate de an.

Iniţial, hotărârea prevedea vămuirea la postul vamal Bender-2 a produselor petroliere introduse prin punctul de trecere a frontierei Novosaviţkaia - Cuciurgan până la data de 31 decembrie 2016. Documentul a fost aprobat în conformitate cu decizia protocolară „Privind principiile reluării plenare a circulaţiei trenurilor mărfare prin regiunea transnistreană”, după ce, în luna august 2016, Ucraina a sistat importul produselor petroliere pentru regiunea transnistreană pe calea ferată, prin punctele de trecere a frontierei Colbasna - Slobodca şi Cuciurgan. Astfel, importul carburanților a fost redirecţionat prin punctul de trecere a frontierei Ocniţa, ulterior fiind transportat la stațiile de cale ferată Râbnița și Bender-2, făcând un ocol de 400 km.

Ulterior a fost instituit un mecanism de control vamal comun, care permite exportul mărfurilor direct prin regiunea transnistreană sub controlul deplin din partea Serviciului Vamal al Republicii Moldova. Această decizie corespunde intereselor companiilor de pe ambele maluri ale Nistrului, căci scurtează semnificativ drumul de transportare a carburanţilor din Ucraina.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.06.21 14:34 David
    Schema este efectiva si pentru stat si pentru niste persoane fizice...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.