Economie

ODIMM OFERĂ TINERILOR DIN MOLDOVA ȘI UCRAINA ȘANSA SĂ INIȚIEZE AFACERI PROPRII

11 iulie, 2018

Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întrepriderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) invită tinerii să aplice în Proiectul de inițiere a propriei afaceri „Joint Opportunities in Business for Youth” (JOBS4Youth). Acesta este finanțat de către UE în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Moldova-Ucraina și implementat de ODIMM în parteneriat cu organizația publică de tineret „Noua Generație a Europei” din Ucraina.

Solicitat de agenția INFOTAG, coordonatorul proiectului, Roman Curca, a comunicat că acesta este primul proiect destinat tinerilor din Moldova și Ucraina, care are ca scop extinderea, intensificarea și imbunătățirea procesului de cooperare transfrontalieră prin încurajarea și susținerea tinerilor, potențiali antreprenori din cele două țări să inițieze și să dezvolte afaceri palpabile și cu valoare adaugată pentru economiile ambelor țări.

„Această inițiativă este o oportunitate benefică pentru tineri de a-și testa ideea de afacere și a beneficia de sprijin în crearea unui plan de afaceri. Totodată, viitorii antreprenori și beneficiari ai acestui proiect din Republica Moldova vor avea posibilitatea de a cunoaște semeni din Ucraina, care ulterior, ar putea fi puse bazele unor parteneriate de afaceri dintre cele două țări”, a comunicat el.

Potrivit lui, vor fi aleși câte 30 de tineri în vârstă de 18-35 de ani din cele două țări, „în vederea inițierii unor afaceri inovatoare, cu impact puternic transfrontalier social și economic”, care vor participa la cursuri de instruire, traninguri, evenimente tematice.

Activitățile Proiectului vor fi desfășurate în Moldova și Ucraina. Cheltuielile pentru transport, cazare și alimentație în cadrul sesiunilor de instruire urmează a fi asigurate de către organizatori.

Cererile pot fi depuse până pe 31 iulie. Proiectul va începe în luna august și va dura câteva luni. În urma participării la acest proiect, tinerii „deschide noi oportunități de a iniția o afacere”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.07.11 11:25 Fima
    Pacat este ca nu toti au posibilitatea sa primesc ajutor financiar...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.