Economie

ÎN MOLDOVA, CAMPANIA DE RECOLTARE A CEREALELOR ESTE TERGIVERSATĂ DIN CAUZA PLOILOR

16 iulie, 2018

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului anunță că, din cauza precipitațiilor înregistrate în ultima perioadă, campania de recoltare a cerealelor se poate prelungi.

Surse din cadrul ministerului au comunicat pentru INFOTAG că, de la începutul campaniei de recoltare, în țară s-au recoltat peste 44% din suprafața totală însămânțată cu grâu, care constituie circa 320 mii ha, şi peste 90% din suprafața de orz de toamnă, care constituie circa 44 de mii ha. Recoltarea orzului de primăvară a început acum o săptămână în 10 raioane, fiind recoltate circa 2,6 mii ha din totalul de 35 mii ha prognozate.

Recolta medie de grâu constituie 3,1 tone/ha, fiind cu 0,1 tone/ha mai mică decât media ultimilor cinci ani, iar la orz – 3 tone/ha, cu 0,3 tone/ha mai mare decât media ultimilor cinci ani.

Totodată, mazărea uscată a fost recoltată pe o suprafață de 11 mii ha din 20 de mii ha prognozate. Recolta medie constituie 1,5 tone/ha, cu 0,6 tone/ha mai mică decît media ultimilor cinci ani. Rapița de toamnă a fost recoltată pe o suprafață de 29 mii ha din circa 44 de mii ha prognozate. Recolta medie de 2,1 tone/ha este echivalentă cu cea din ultimii cinci ani.

Specialiştii ministerului susţin că recolta de grâne va fi una bună, suficientă pentru rezerva de stat şi pentru consumul intern.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.