Economie

O COMPANIE AMERICANĂ ESTE INTERESATĂ SĂ INVESTEASCĂ ÎN AEROPORTUL INTERNAȚIONAL LIBER MĂRCULEȘTI

17 iulie, 2018

Compania americană KVG este interesată să investească în Aeroportul Internațional Liber Mărculești, care are statut de zonă economică liberă. Despre aceasta au comunicat reprezentanţii companiei la întrevederea din ajun cu ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul ministerului, ei au menţionat că „au investit în Republica Moldova şi ar vrea să rămână aici”.

Gaburici a subliniat că identificarea potențialilor investitori se numără printre obiectivele ministerului pe care îl conduce.

Ministrul a îndemnat compania americană să dezvolte afaceri în Republica Moldova și să beneficieze de avantajele oferite de ZEL, printre care se numără o serie de facilități de ordin fiscal şi vamal.

În context, Chiril Gaburici a prezentat potențialilor investitori rezultatele pozitive înregistrate anul trecut de cele șapte ZEL.

„Anul trecut, volumul total al investițiilor a fost de aproape 350 de milioane de dolari, cu aproape 23 la sută mai mult decât în 2016. În prezent, cei aproape 200 de rezidenți au peste 12 mii de angajați, aproape dublu decât erau în anul precedent. Suntem deschiși și depunem tot efortul pentru a deveni competitivi pentru investitori, astfel încât să reușim, în următorii doi ani, să dublăm atât volumul investițiilor, cât și numărul angajaților în ZEL”, a punctat Chiril Gaburici.

KVG LLC este membru al Camerei Americane de Comerţ din Moldova. Compania este un furnizor de soluţii inovatoare, creative şi economice.

Potrivit site-ului companiei, aceasta „participă activ la misiunea de prevenire a răspândirii armelor de distrugere în masă în Europa”, oferind clienților din Moldova „achiziții, sericii de proiectare, expertiză tehnică și suport tehnico-material”. În special, ea a livrat Poliţiei de Frontieră a RM diverse echipamente.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.07.17 13:31 Grigore
    Kakie to levie investori?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.