Economie

MOLDOVA ŞI SLOVACIA ÎȘI INTENSIFICĂ COOPERAREA ECONOMICĂ

16 august, 2018

Dinamizarea relațiilor economice și intensificarea schimburilor comerciale bilaterale au fost subiectele discuției de joi dintre ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, și Ambasadorul Republicii Slovace la Chişinău, Dusan Dacho.

Surse din cadrul ministerului au comunicat pentru INFOTAG că Gaburici a apreciat pozitiv cooperarea dintre cele două ţări pe diverse domenii și a mulțumit părții slovace pentru interesul privind extinderea cooperării bilaterale și asistența financiară și tehnică oferită Moldovei.

De asemenea, Chiril Gaburici a prezentat prioritățile Ministerului Economiei și Infrastructurii, referindu-se în mod special la sectorul IT, securitatea energetică, dezvoltarea mediului de afaceri și susținerea întreprinderilor mici și mijlocii, precum și atragerea investițiilor și infrastructura drumurilor.

„Suntem interesați în extinderea cooperării dintre Republica Moldova și Republica Slovacia, și preluarea experienței slovace în domeniul eficienței energetice. Totodată, suntem interesați de efectuarea unui schimb de experiență privind tehnologia informației și comunicațiilor. Mizăm în continuare pe sprijinul partenerilor slovaci în implementarea reformelor economice și armonizarea legislației naționale cu legislația Uniunii Europene”, a menționat Chiril Gaburici.

Diplomatul slovac a reiterat interesul pentru cooperarea bilaterală, reciproc avantajoasă, și disponibilitatea părții slovace pentru oferirea suportului privind implementarea reformelor structurale conform Acordului de Asociere RM-UE.

Conform datelor oficiale, în prezent, în Republica Moldova activează 20 de întreprinderi cu capital slovac în valoare de circa 6,37 mil. lei. Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Republica Slovacia, în perioada ianuarie-iunie 2018 a înregistrat 25,94 mil. dolari, cu 79% mai mult față de aceeași perioadă a anului 2017.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.