Economie

​ ACTIVITATEA INSPECTORILOR FISCALI A PERMIS MAJORAREA ÎNCASĂRILOR DIN DAREA ÎN LOCAŢIUNE A IMOBILELOR

17 august, 2018

Atenţia sporită din ultimul timp a Serviciului Fiscal de Stat (SFS) faţă de proprietarii de bunuri imobiliare care le dau în chirie a dus la ieşirea acestora din umbră şi la majorarea încasărilor în buget.

Surse din cadrul SFS au comunicat pentru INFOTAG că acesta este un rezultat al campaniei de informare privind cerinţele legislaţiei în acest domeniu, precum şi al controalelor fiscale efectuate la proprietarii de imobile.

În cadrul acțiunilor desfășurate de către autoritatea fiscală națională au fost identificate 2 427 de persoane fizice care transmit în chirie bunurile imobile. În același timp, la 234 persoane fizice au fost constatate încălcări. Astfel, bugetul a fost completat cu plăţi în sumă de 382,7 mii lei, penalități – 55,7 mii lei și amenzi – 26 mii lei.

În urma acțiunilor întreprinse în perioada ianuarie – iulie, au fost înregistrate 4994 de contracte de dare în locațiune a bunurilor imobile.

Potrivit legislaţiei naţionale, persoanele fizice care dau în chirie bunuri imobiliare sunt obligate să achite statului un impozit de 7% din veniturile obţinute. Cei care se eschivează de la plata impozitului sunt sancţionaţi administrativ.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.08.17 17:48 Sveatoslav
    Chind platest impozite - simt mindria?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.