Economie

ÎN PRIMA SĂPTĂMÂNĂ A LUNII SEPTEMBRIE, MOLDOVA VA ÎNCASA 180,2 MIL. DE LEI DE LA TRANZACȚIA DE VÂNZARE A ÎNTREPRINDERII „VESTMOLDTRANSGAZ”

26 august, 2018

În prima săptămână a lunii septembrie, Moldova va încasa cele 180,2 mil. de lei de la tranzacția de vânzare a întreprinderii „Vestmoldtransgaz” de către compania „Transgaz” (România).

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la serviciul de presă al Guvernului, întreprinderea română „Transgaz” a anunțat despre îndeplinirea tuturor condițiilor suspensive convenite în contractul de vânzare-cumpărare.

Astfel, la începutul lunii septembrie, la Chișinău, va fi semnat protocolul în acest sens și vor fi încasate cele 180,2 mil. de lei de la tranzacția de vânzare a întreprinderii „Vestmoldtransgaz”. Compania „Transgaz” urmează să finalizeze construcția gazoductului Ungheni – Chișinău, investind în acest scop peste 90 mil. de euro.

În scurt timp, va fi schimbată forma organizatorico-juridică a întreprinderii: din întreprindere de stat în Societate cu Răspundere Limitată (SRL), iar până pe 10 septembrie curent vor fi organizate procedurile de tender pentru achiziționarea materialelor și serviciilor necesare pentru construcția gazoductului Ungheni - Chișinău. Lucrările de construcție vor demara imediat după finalizarea procedurilor de tender. Guvernul a avizat pozitiv construcția acestui obiectiv și a emis autorizația de construcție.

Anterior, premierul Pavel Filip a cerut autorităților responsabile să intervină prompt și eficient pentru înlăturarea tuturor impedimentelor și îndeplinirea condițiilor pentru demararea în termen a lucrărilor de construcție a gazoductului.

INFOTAG precizează: Contractul de privatizare a ÎS „Vestmoldtransgaz~ de către compania română „Transgaz" a fost semnat la 28 martie curent. Conducta Ungheni-Chișinău va avea o lungime de 120 de km şi capacitatea de a transporta anual circa 1,5 mlrd. de metri cubi de gaze naturale din România în Republica Moldova.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.08.27 13:16 Stanislav
    Poate nu este efectiv sa igropam asa fel de investitia?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.