Economie

LA CHIȘINĂU VA AVEA LOC PREZENTAREA EXPOZIȚIEI CHINA IMPORT EXPORT FAIR

05 septembrie, 2018

La data de 17 septembrie, la Chișinău va avea loc prezentarea expoziției China Import Export Fair (Canton Fair).

Surse din cadrul Camerei de Comerț și Industrie a R. Moldova au relatat pentru INFOTAG, că Expoziția Canton Fair 2018 reprezintă cel mai important târg multiramural din China, care în perioada 15 octombrie - 4 noiembrie își desfășoară cea de-a 124-a ediție în orașul Guangzhou.
Prezentator al evenimentului este reprezentantul China Foreign Trade Centre (China).

Evenimentul va include prezentarea expoziției-târg China Import Export Fair (Canton Fair), prezentarea condițiilor de participare atât în calitate de expozant, cât și de vizitator, prezentarea grupurilor de produse expuse.

Expoziția Canton Fair înregistrează anual peste 24 mii de expozanți și 188 mii de vizitatori profesioniști din întreaga lume.

Pentru a participa la prezentarea expoziției China Import Export Fair, este necesar de a transmite în adresa Camerei de Comerţ şi Industrie un formular de participare până la data de 13 septembrie 2018.

China Import şi Export a fost înfiinţată în 1957. Evenimentul are loc în fiecare primăvară și toamnă în Guangzhou. Târgul este un eveniment de comercializare internaţională cuprinzătoare, cu cea mai lungă istorie.

În ultimii 40 de ani, China a devenit cea de-a doua cea mai mare economie din lume, reprezentând peste 30% din creșterea economică mondială. Datorită extinderii cercului de parteneri comerciali și a dorinței neschimbate de a dezvolta o economie deschisă, în 2017 volumul total al comerțului exterior al Chinei a ajuns la 4,45 trilioane de dolari, demonstrând o creștere impresionantă de 14,2%.

În ultimii ani, China a devenit unul dintre cei mai importanți parteneri comerciali ai R. Moldova. Potrivit rezultatelor din primul semestru 2018, exporturile către China au ajuns la 8,2 mil. de dolari (+ 34,9%), iar importurile din această țară au fost de 285,5 mil. de dolari (+ 30%). Moldova și China negociază crearea unei zone de liber schimb.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.09.06 08:59 Ionut
    In mod obligat Moldova trebue sa fie prezentata la asa expozitie.
  2. 2018.09.06 09:02 Mihai
    Pentru participarea la expozitie Moldova are nevoe de bani, bani mare.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.