Economie

SERVICIUL VAMAL VA FI EXCLUS DIN PROCEDEUL DE OBȚINERE A TIMBRELOR DE ACCIZ

06 septembrie, 2018

Comercializarea timbrelor de acciz agenților economici producători, importatori se va face nemijlocit de către Instituția publică „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe”

Potrivit agenției INFOTAG, o decizie în acest sens a aprobat Cabinetul de miniștri. Proiectul de lege vizează simplificarea și optimizarea procedurii de vânzare a timbrelor de acciz pentru importatori.

În prezent, importatorii achiziționează timbrele de acciz de la Serviciul Vamal (SV), iar, ulterior, plata pentru acestea se transferă din conturile SV către Serviciul Fiscal de Stat.

Conform proiectului de lege, achitarea va fi efectuată direct în contul Instituției publice „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe”, fondatorul acesteia fiind Ministerul Finanțelor, fără participarea Serviciului Vamal.

Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, a menționat că modificările propuse vor facilita activitatea companiilor de import.

Potrivit lui, timpul necesar pentru obținerea timbrele de acciz va fi redus, precum că acestea vor fi achiziționate direct, fără intermediari.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.