Economie

PAVEL FILIP: MOLDOVA ARE UN POTENȚIAL DEOSEBIT ÎN DOMENIUL TURISMULUI VITIVINICOL

06 septembrie, 2018

Moldova are un potențial deosebit în domeniul turismului vitivinicol. Potrivit agenției INFOTAG, o declarație în acest sens a fost făcută de către Premierul Pavel Filip în cadrul Conferinței Globale a Turismului Vitivinicol, desfășurate sub egida Organizației Mondiale a Turismului pe lângă ONU (UNTWO). Inaugurarea oficială a evenimentului a avut loc la Castelul Mimi.

Premierul a menționat că desfășurarea evenimentului în Moldova denotă o recunoaștere oficială a faptului că ţara este o destinație vitivinicolă importantă pe hartă mondială a turismului.

„Vinurile moldoveneşti sunt o carte de vizită a ţării noastre. Iată de ce, atunci când merg peste hotare, iau drept suvenir din Moldova o sticlă de vin autohton, pentru că vinul nostru poate „povesti” despre noi, moldovenii, mult mai mult decât orice mesaj transmis pe cale verbală”, a menționat Filip.

El a amintit că vinurile moldoveneşti au trecut prin multe provocări, în special, politica sovietică de nimicire a viţei de vie, un şir de embargo-uri impuse de Federaţia Rusă, dar până la urmă au devenit mai bune și competitive.

„Guvernul are încredere în Agenţia de Investiţii ca într-o instituţie, a cărei misiune este să facă Moldova cunoscută în toată lumea. Dar vreau să subliniez – fiecare dintre noi poate contribui la promovarea ţării, dacă o va iubi: natura, cultura şi oamenii ei. Doresc participanţilor Conferinţei să se îndrăgostească de Republica Moldova”, a spus Premierul.

Secretarul general adjunct al Organizației Mondiale a Turismului, Jaime Cabal, a menționat că Organizaţia este mândră să fie partenerul Republicii Moldova în desfăşurarea acestui eveniment.

„Creşterea numărului de turişti cu 20% este un rezultat foarte bun, unul optimist. Această ţară trebuie să profite de avantajele pe care le oferă această ramură: crearea locurilor de muncă, generarea de surse importante de venit, dezvoltarea regiunilor rurale. Pentru asta e nevoie de implicarea, în egală măsură, a statului şi a sectorului privat”, a menționat el.

Cea de-a treia ediție a Conferinței Globale a Turismului Vitivinicol are ca obiectiv primar promovarea turismul vitivinicol, iar principala temă de discuție va fi: „Turismul Vitivinicol – element important pentru dezvoltarea rurală”.

INFOTAG precizează: Anul trecut, Republica Moldova a înregistrat o creștere cu 50% a numărului de turiști străini, față de 2015. Tot în 2017 pensiunile rurale au înregistrat de 3 ori mai mulți vizitatori față de acum 2 ani, numărul vinăriilor care oferă servicii turistice s-a dublat, iar numărul vizitatorilor de destinații turistice vitivinicole a crescut cu 20%.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.