Economie

EXPERŢII PWC VOR AJUTA MOLDOVA ÎN EFICIENTIZAREA MANAGEMENTULUI ÎNTREPRINDERILOR DE STAT

11 septembrie, 2018

Experţii firmei de servicii profesionale „PricewaterhouseCoopers” (PwC) vor ajuta Moldova în eficientizarea managementului întreprinderilor de stat şi atragerea în republică a companiilor mari din domeniul tehnologiilor informaționale (IT).

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, aceste subiecte au fost discutate luni, la Chişinău, la întrevederea ministrului Chiril Gaburici cu reprezentanţii PwC.

El a spus că Guvernul analizează diverse posibilități – concesionări, parteneriate, privatizări ale întreprinderilor de stat.

„Considerăm că întreprinderile de stat trebuie să fie obligatoriu profitabile și, în acest sens, trebuie să soluționăm problema eficienței managementului. Contăm pe suportul și recomandările PwC în eficientizarea managementului întreprinderilor de stat, în impulsionarea proceselor de privatizare rațională și cu efecte pozitive de lungă durată, pentru că aveți experiență la acest capitol”, a spus Gaburici.

Reprezentanții PwC au menționat experiența obținută în privatizarea mai multor companii din România din sectorul energetic, care acum sunt profitabile. Experții au apreciat efortul Guvernului Republicii Moldova de a îmbunătăți condițiile de activitate pentru mediul de afaceri.

„Am fost plăcut impresionat să constat că Republica Moldova a reușit să adopte un set de măsuri fiscale, pentru a facilita activitatea industriei IT. E un lucru foarte bun, iar rezultatele vor fi vizibile în timp. Deși se reduce povara fiscală, veniturile la buget vor crește, pentru că mulți vor începe să activeze legal. Ați făcut un lucru extraordinar, atunci când ați introdus impozitul unic pentru parcurile IT (7%). Sunt convins că Republica Moldova, având resurse umane deosebite în sectorul IT, va fi un nou model de succes în acest domeniu”, a subliniat Ionuț Simion, Country Managing Partner, PwC România.

Părțile au convenit asupra elaborării unui studiu de impact privind sectorului IT, vizând evaluarea rezultatelor de implementare a reformei IT din Republica Moldova, la un an de la punerea în aplicare. Experții PwC vor veni cu sugestii și recomandări privind valorificarea la maximum a potențialului acestui domeniu.

INFOTAG precizează: „PricewaterhouseCoopers” este o rețea internațională de companii care oferă servicii profesionale în domeniul consultanței și auditului. Aceasta a fost înființată în 1849 şi îşi are sediul la Londra.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.09.11 10:18 Stanislav
    Chind dl Gaburici sa face ceva singur ca specialist?
  2. 2018.09.11 10:23 Valeria
    Specialistii si expertii din PwC vad in primul rind intere lor, da pe urma statului nostru.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.