Economie

GUVERNUL A EXTINS LISTA COMPANIILOR CU DREPT DE PRELUNGIRE A TERMENULUI DE PLATĂ A TVA ŞI A TAXEI VAMALE PÂNĂ LA 180 DE ZILE

13 septembrie, 2018

Guvernul a extins lista agenţilor economici cu drept de prelungire a termenului de plată a TVA şi a taxei vamale pentru perioada ciclului de producere, dar nu mai mult de 180 de zile, la materia primă, materialele, accesoriile, ambalajul primar şi articolele de completare importate pentru fabricarea în exclusivitate a mărfurilor destinate exportului. Astfel, de această facilitate vor beneficia încă trei companii: SRL „Marca Assemblies Est”, SRL „Monistar” și SRL „Tucano Coffee”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, companiile în cauză au fost selectate de către Comisia interdepartamentală, instituită din mai mulți reprezentanți ai autorității publice centrale.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a menționat că agenții economici care sunt producători de mărfuri destinate exportului, dispun de capacități de producție necesare fabricării acestora, ciclul de producere a mărfurilor nu depășește 180 de zile şi n-au datorii față de bugetul public național, pot beneficia de prelungirea termenului de plată a TVA și a taxei vamale pentru fabricarea mărfurilor destinate exportului. Totodată, el a menționat că a solicitat responsabililor să prezinte lista tuturor agenților economici din țară care produc mărfuri pentru export și ar putea beneficia de dreptul de prelungire a termenului de plată a TVA şi a taxei vamale pentru perioada ciclului de producere.

„Doar 29 agenți economici care produc mărfuri pentru export beneficiază de dreptul de prelungire a termenului de plată a TVA şi a taxei vamale pentru perioada ciclului de producere. Motivul invocat ar putea fi faptul că ceilalți nu cunosc despre această facilitate”, a spus ministrul.

Potrivit datelor Serviciului Vamal, în 2017, circa 1450 de agenți economici producători de mărfuri autohtone au efectuat exporturi. Acești agenți economici pot deveni beneficiari de prelungirea termenului de plată a TVA şi a taxei vamale la importul materiei prime pentru perioada ciclului de producere, dar nu mai mult de 180 de zile.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.