Economie

38 DE PRODUCĂTORI AGRICOLI AU DEPUS CERERI PENTRU OBȚINEREA SUBVENȚIILOR ÎN AVANS

13 septembrie, 2018

Agenția de Intervenții și Plăți în Agricultură (AIPA) a primit 38 de cereri pentru obținerea subvențiilor în avans din partea tinerilor și femeilor fermieri. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta a comunicat joi, în cadrul unei conferințe de presă, directorul AIPA, Nicolae Ciubuc.

Potrivit lui, fermierii începători au solicitat în total 19 mil. lei, iar valoarea totală a investițiilor în întreprinderile noi ar putea ajunge la 35 mil. lei, deoarece statul oferă în avans 65% din suma proiectului, care nu trebuie să depășească 1 mil. lei.

Ciubuc a spus că cererile au fost depuse în cadrul primei etape, care s-a încheiat la 10 septembrie, iar banii vor fi transferați agricultorilor în octombrie, după aprobarea cererilor de către comisia specială.

„În acest an, în Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural sunt prevăzute 45 mil. lei pentru subvenții în avans. În viitor, intenționăm să extindem lista persoanelor care pot beneficia de subvenții în avans și, de asemenea, să rezervăm mai multe resurse din partea Fondului pentru aceste scopuri. După finalizarea primei etape au mai rămas bani. A doua etapă va fi anunțată pe 17 septembrie și va dura 45 de zile, deoarece mai sunt persoane care doresc să obțină finanțare”, a menționat el.

Nicolae Ciubuc a comunicat că majoritatea fermierilor au solicitat finanțare pentru dezvoltarea plantațiilor perene, precum și pentru restaurarea sau construirea de sere.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.