Economie

ÎN ORAŞUL TIANJIN DIN CHINA VA AVEA LOC UN FORUM PRIVIND OPORTUNITĂȚILE INVESTIȚIONALE ALE MOLDOVEI

19 septembrie, 2018

În curând, în oraşul Tianjin din China va avea loc un forum privind oportunitățile investiționale în Moldova şi promovarea produselor organice agricole și vinicole pe piața de desfacere chineză.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, o înţelegere în acest sens a fost atinsă marţi la întrevederea ministrului Tudor Ulianovschi şi primarului acestui oraş, Zhang Guoqing.

„Primăria orașului Tianjin va susține proiecte de înfrățire a zonelor economice libere din China cu cele din Republica Moldova, care va permite extinderea prezenței companiilor naționale din ambele țări pe piețele celor două state”, a spus Zhang Guoqing, care consideră că atât portul maritim din Tianjin, care este al 10-lea după mărime din lume, cât și renumitele depozite de vinuri stocate în orașul Tianjin, pot servi drept punte de legătură în China pentru extinderea rețelelor de promovare a vinurilor moldovenești”.

Șeful diplomației moldovenești a făcut o trecere în revistă a principalelor măsuri implementate de Guvernul Republicii Moldova pentru mediul de afaceri și atragerea investițiilor străine directe, în special pentru rezidenții din zonele economice libere și parcurile industriale.

În context, ministrul a transmis un mesaj companiilor din regiune de a veni cu investiții în Moldova, menționând că republica, grație acordurilor de liber schimb cu UE, CSI și alte state, este o punte foarte bună pentru extinderea relațiilor comercial-economice atât în vest, cât și est.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2018.09.19 11:47 Rebeca
    Relatiile noastre cu China noi trebue sa pastram chit mai bine, acola piata buna pentru vinuri din Moldova.
  2. 2018.09.19 18:39 Filea
    Da afara de vinuri ce noi putem sa propunem pentru chinezii?
  3. 2018.09.19 18:41 Lorena
    Trebue sa semnem chit mai urgent acord cu liber schimb...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.