Economie

MINISTERUL ECONOMIEI A PREZENTAT CONCLUZIILE PRIVIND MOTIVELE DISTRUGERII DRUMURILOR PROASPĂT REPARATE

16 octombrie, 2018

Ministerul Economiei şi Infrastructurii a prezentat concluziile privind motivele distrugerii drumurilor proaspăt reparate. Potrivit agenţiei INFOTAG, concluziile se referă la un segment de drum din localitatea Pîrjota, raionul Rîșcani.

Potrivit comunicatului, Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) a efectuat de urgență expertiza tehnică a drumului.

„Drumul G23 G22 – Zăicani – Pîrjota R7 a fost reparat în această vară pe o lungime de 840 de metri. Sectorul de drum reparat se exploatează în condiții extreme, fiind utilizat de către autocamioane de mare tonaj, care transportă materiale de construcție: prundiș, piatră spartă din cariera Zăicani, care este amplasată pe acest traseu”, se arată în comunicat.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a solicitat să fie asigurată calitatea și durabilitatea lucrărilor de reparație a drumului din localitate și să se respecte standardele de calitate stabilite.

„Solicit în cel mai scurt timp să fie refăcut tronsonul din contul antreprenorului, pe porțiunile unde lucrările nu corespund normelor tehnice, iar restul drumurilor făcute de același antreprenor să fie verificate suplimentar”, a menționat ministrul.

În cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova” au fost reparate 1275 kilometri de drumuri (71,4% din planul pentru anul 2018), iar volumul investițiilor a ajuns la 1,24 miliarde de lei. Pe rețelele sociale apar tot mai multe postări despre faptul că drumurile reparate în grabă au început să se strice înainte de venirea frigurilor.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.