Maib_Agro

Economie

TRANSPORTATORII DE MĂRFURI DIN MOLDOVA NU VOR MAI AVEA NEVOIE DE AUTORIZAȚII PENTRU A TRANZITA TURCIA

18 octombrie, 2018
<mt_str50>

Transportatorii de mărfuri din Moldova nu vor mai avea nevoie de autorizații pentru a tranzita Turcia. Cabinetul de miniștri a aprobat miercuri semnarea Protocolului privind amendarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Turcia cu privire la transportul rutier internațional, semnat la 3 iulie 1994.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Guvernului, transportul internațional de mărfuri atât în regim bilateral, cât și în tranzit se va efectua fără autorizații de transport, ceea ce va dezvolta transportul rutier, schimbul de mărfuri și va facilita călătoriile cetățenilor ambelor state.

Documentul are drept scop dinamizarea și eficientizarea relațiilor de colaborare moldo-turce în domeniul transportului rutier internațional. De asemenea, liberalizarea transporturilor va permite sporirea competitivității agenților economici care activează în domeniu, lărgirea pieței de desfacere și reducerea costurilor operaționale.

Inițiativa de semnare a Protocolului a fost lansată în cadrul ședinței Comisiei mixte moldo-turce în domeniul transportului rutiеr internațional, саrе a avut loc la Ankara, în data de 14 mai 2018. Documentul va fi semnat astăzi, în marja vizitei președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan în Republica Moldova.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.10.18 12:52 Galina
    Trdogan a primit Ordinul Republicii Moldova si asta era scopul vizitei in Moldova...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.

Для просмотра содержимого этого блока Вам необходимо установить flash-player