Economie

ÎNTRE MOLDOVA ȘI ROMÂNIA VA FI CONSTRUITĂ „AUTOSTRADA UNIRII”

08 noiembrie, 2018

În ajun, în Camera Deputaților din România a fost aprobat proiectul „Autostrada Unirii” Târgu Mureș – Iași – Ungheni. Despre aceasta a comunicat într-o ședință deputatul român Constantin Codreanu.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la un comuniat al serviciului de presă al deputatului, autostrada va avea o lungime de 320 de kilometri și va fi construită din fonduri europene, iar costul estimat al lucrărilor este 4 mlrd. de euro. Lucrările vor trebui demarate în 30 de zile din momentul promulgării legii, cu termen de execuție maximum 4 ani, iar darea în exploatare a Autostrăzii, inclusiv a noului pod peste Prut, să aibă loc către 1 decembrie 2022.

„Este deosebit de important că Autostrada Unirii va interconecta Moldova cu România, întrucât proiectul prevede construirea unui nou pod peste râul Prut, în apropierea municipiului Ungheni, străpungând granița nedreaptă impusă de sovietici”, susține Codreanu.

Potrivit lui, proiectul de lege, inițiat de deputații Partidului „Mișcarea Populară” (PMP), Petru Movilă și Marius Pașcan, și introdus de 71 de parlamentari, a întrunit votul a 261 de deputați.

„Proiectul strategic confirmă că solidaritatea națională și abordările vizionare sunt posibile. Autostrada Unirii este, dincolo de orice, una din căile corecte care deschid readucerea Basarabiei în familia noastră națională românească și europeană”, a conchis deputatul.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.