Economie

MOLDOVA VA UTILIZA O NOUĂ METODĂ DE REABILITARE A DRUMURILOR

13 noiembrie, 2018

Republica Moldova va utiliza o nouă metodă de reabilitare a drumurilor, care va permite scăderea costurilor de efectuare a lucrărilor cu până la 50%. Despre aceasta, în ajun, a comunicat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, în cadrul unei vizite de lucru la Călărași, unde a avut loc prezentarea tehnologiei noi de reabilitare a drumurilor.

Surse din cadrul Ministerului au relatat pentru agenția INFOTAG, că potrivit noii tehnologii, materialele utilizate în reabilitarea și construcția drumurilor vor fi din Moldova, nefiind necesar importul acestora.

În cadrul vizitei la Călărași, ministrului i-au fost prezentate practicile internaționale implementate în construcția și mentenanța drumurilor, tehnologii și utilajele noi apărute pe parcursul ultimilor ani pe piața mondială. Inovația a fost testată în raionul Călărași, pe o porțiune de un kilometru.

Chiril Gaburici a apreciat realizările companiei, întrucât „aceasta dezvoltă tehnologii moderne, calitative și durabile privind construcția și reparația drumurilor”.

„Utilizând metoda respectivă, în locul celei tradiționale, drumurile din Moldova vor fi gata de două ori mai repede, vor fi construite cu materiale autohtone, și în același timp, costurile pentru reabilitarea lor vor scădea considerabil, cu până la 50%. Îmi doresc ca practicile utilizate la nivel internațional să fie implementate și în Republica Moldova. Doar fiind într-un pas cu standardele internaționale, muncind eficient, putem avea o infrastructură bună, de care să beneficieze fiecare dintre noi”, a spus Chiril Gaburici.

Ministrul Economiei şi Infrastructurii a menționat că lucrările vor fi monitorizate și expertizate de un grup de lucru, pentru a stabili sectoarele pe care poate fi extinsă tehnologia la scară națională.

Sursele din cadrul Ministerului au reamintim că în luna mai, Chiril Gaburici s-a întâlnit cu reprezentanții unor companii din Germania. Ministrul a solicitat ca aceștia să aducă în țară modele de echipamente și tehnică performantă, care să fie antrenate în proiectul „Drumuri Bune pentru Moldova”, pusă la dispoziția drumarilor nu doar pentru a fi cumpărată, dar și pentru chirie.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.11.13 13:34 Vano
    Dl Gaburici stie cum sa face propaganda da rest el face prost chear forate prost...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.