Economie

PRODUCŢIA INDUSTRIALĂ A MOLDOVEI A CRESCUT CU 6%

13 noiembrie, 2018

În ianuarie-septembrie, întreprinderile industriale din Moldova au produs cu 6% mai multe mărfuri decât anul trecut. Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a crescut cu 10,9%.

Surse din cadrul Biroului Naţional de Statistică (BNS) au relatat pentru INFOTAG că producția industrială s-a majorat ca urmare ca urmare a creșterii în industria extractivă (+11,2%), în industria prelucrătoare (+5,8%) și la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+5,9%).

Cea mai mare creștere a înregistrat producția de autoturisme și remorci - cu 48,4%, producția echipamentelor electrice - cu 22,3%, și, de asemenea, prelucrarea pieilor - cu 20,9%.

În același timp, a scăzut brusc producția de mașini și echipamente, fiind produse doare 65% din nivelul anului precedent, și a produselor farmaceutice - cu 70,7%.

INFOTAG precizează: BNS publică rezultatele producției industriale numai la șase săptămâni după perioada de raportare și numai în procente.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.