Economie

CEI MAI BUNI REPREZENTANŢI AI ÎNTREPRINDERILOR MICI ŞI MIJLOCII AU FOST PREMIAŢI ÎN URMA UNUI CONCURS NAŢIONAL

26 noiembrie, 2018

Cei mai buni reprezentanţi ai întreprinderilor mici şi mijlocii din Moldova au fost premiaţi vineri în urma unui concurs naţional.

Potrivit agenţiei INFOTAG, concursul a fost organizat de Ministerul Economiei și Infrastructurii în colaborare cu Moldova Agroindbank (MAIB), Uniunea Europeană și Banca Mondială.

În total, la concurs au participat 136 de întreprinderi mici și mijlocii din 21 de raioane ale Republicii Moldova, inclusiv din Găgăuzia. La categoria „Cea mai bună afacere în sfera de producție” s-a remarcat compania zootehnică „Porco Bello” (Criuleni), iar la categoria „Cel mai bun exportator” s-a evidenţiat compania „Tartcomvin” (Cantemir), specializată în producerea vinurilor. Compania „Gelibert-Com” (Sîngera), care se ocupă de producerea băuturilor nealcoolice, a fost desemnată cea mai bună companie din domeniul comerţului.

Câștigătorii vor primi premii băneşti de la sponsori: în special, de la MAIB – la 20 mii lei și de la Asociația patronilor din industria prelucrătoare – 20 mii lei, precum și 5 mii lei de la Ministerul Economiei pentru primul loc.

Președintele MAIB, Serghei Cebotari, i-a felicitat pe participanții și câștigătorii concursului, menționând „rolul crucial pe care întreprinderile mici și mijlocii îl joacă în economia Moldovei”.

„Respectăm dorința de a desfășura și de a dezvolta propria afacere în republică, ceea ce permite crearea locurilor de muncă, iar Moldova se dezvoltă. Este necesar să înțelegem că în spatele oricărei afaceri de succes se află întotdeauna un om și voința sa. Băncile comerciale, mediul de afaceri și instituțiile de stat fac acelaşi lucru – construiesc economia Republicii Moldova”, a spus el.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2018.11.26 10:48 Grigore
    MAIB are atitudene corecta fata de tara< de business, de oameni, care sunt cetatanii Republicii Moldova.
  2. 2018.11.26 10:51 Malai
    Clar lucru daca este corect ca MAIB colucreaza cu mai mult dechit 40 000 intreprindarii mici si mijlociu!
  3. 2018.11.26 15:35 Grigore
    Corect a spus bancher, asa si este si dl Cebotari stie despre asta foarte bine.
  4. 2018.11.26 15:38 Liviu
    Cu asa premii MAIB creste portofoliu sau de credite, clar lucru!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.