Economie

ÎNTREPRINDEREA „GĂRILE ŞI STAŢIILE AUTO” A FOST TRANSMISĂ UNEI COMPANII PRIVATE PE UN TERMEN DE 25 DE ANI

26 decembrie, 2018

Întreprinderea de stat „Gările şi staţiile auto” a Moldovei a fost transmisă unei companii private pe un termen de 25 de ani. Potrivit agenţiei INFOTAG, Agenția Proprietății Publice a semnat un contract de parteneriat public-privat cu SRL „Gările Auto Moderne”.

Compania „Gările Auto Moderne” a fost înființată la data de 12 noiembrie 2018, în ultima zi în care Agenția Proprietății Publice mai primea oferte. Fondatorul acesteia este „Exfactor-Grup” S.R.L. și cetățeanul american Luka Muko. Administratorul este Vitalie Mrug, care, în perioada guvernării comuniste, a fost director al Administrației de Stat a Aviației Civile, precum și are afaceri în domeniul transportului și reparațiilor drumurilor.

Potrivit contractului de parteneriat public-privat, pe parcursul a trei ani de la semnarea contractului, partenerul privat urmează să asigure reconstrucția gărilor și stațiilor auto la standarde europene, iar la finele contractului toate activele parteneriatului vor fi transmise, cu titlu gratuit, în proprietatea partenerului public.

Întreprinderea de stat „Gările şi staţiile auto” are un capital de 22 mil. lei, gestionează peste 30 de gări şi staţii auto în republică, precum şi 13 case de vânzare a biletelor.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.12.27 09:17 Tudor
    Nu cred ca asta este pas corect.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.