maib_esspreso

Economie

ACTIVELE OMULUI DE AFACERI VEACESLAV PLATON VOR FI SCOASE LA VÂNZARE

27 decembrie, 2018
<mt_str50>

Activele omului de afaceri Veaceslav Platon, condamnat în Moldova la 25 de ani de închisoare, vor fi scoase la vânzare, conform părţii motivate a hotărârii Curţii Supreme de Justiţie.

Potrivit agenţiei INFOTAG, la licitaţie au fost scoase câte loturi de active. Printre acestea se numără 63,89% din pachetul de acţiuni ale Moldindconbank, 83,12% din acţiunile „Asito”, 87,27% din acţiunile „Alliance Insurance Group”, 70 de terenuri în Chişinău şi în raioanele din Moldova. De asemenea, vor fi vândute firmele de brokeraj „Asito Broker” SA şi „Broking-VM”. Vor fi confiscaţi banii de pe conturile lui Platon şi ale companiilor care îi aparţin. În favoarea statului vor ajunge şi mijloacele de pe conturile companiilor „Factoring International” SRL, „BN-Proalim” SRL, „Kotvinvest” SRL, „Stock-Trading” SRL, „Total International” SRL, „Inamstro” и 3,67 mil. lei pe conturile companiilor „Moldasig” de la Agroindbank.

Curtea Supremă de Justiţie a evaluat valoarea totală a activelor lui Veaceslav Platon la 869,22 mil. lei.

Banii obţinuţi vor fi direcţionaţi spre compensarea prejudiciului adus de Platon în timpul escrocheriei cu Banca de Economii.

INFOTAG precizează: Veaceslav Platon a fost arestat pe 25 iulie 2016 la Kiev şi extrădat autorităţilor Moldovei pe 29 august. El a fost acuzat de delapidare de fonduri de la Banca de Economii în sumă de 800 mil. lei, fiind condamnat pentru aceasta la 18 ani de închisoare. În decembrie 2017, Platon a mai primit 12 ani de detenţie pentru implicare în delapidarea activelor de la trei companii de asigurări în sumă de 205 mil. lei. La acest dosar a mai fost adăugată o cauză penală în care Platon este acuzat că a încercat să corupă ofiţerii care îl păzeau în penitenciar. În decembrie 2018, Curtea de Apel Chişinău l-a condamnat pe omul de afaceri la 25 de ani privaţiune de libertate pentru toate cele trei cauze penale.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.12.27 17:40 Grigore
    Cum poate sa fie in asa fel?
  2. 2018.12.27 17:45 Boris
    Da macar cinave stie pozitia lui Veaceslav, chind de la dinsu eau tot ce el avea?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.

Для просмотра содержимого этого блока Вам необходимо установить flash-player