Economie

ACTIVELE OMULUI DE AFACERI VEACESLAV PLATON VOR FI SCOASE LA VÂNZARE

27 decembrie, 2018

Activele omului de afaceri Veaceslav Platon, condamnat în Moldova la 25 de ani de închisoare, vor fi scoase la vânzare, conform părţii motivate a hotărârii Curţii Supreme de Justiţie.

Potrivit agenţiei INFOTAG, la licitaţie au fost scoase câte loturi de active. Printre acestea se numără 63,89% din pachetul de acţiuni ale Moldindconbank, 83,12% din acţiunile „Asito”, 87,27% din acţiunile „Alliance Insurance Group”, 70 de terenuri în Chişinău şi în raioanele din Moldova. De asemenea, vor fi vândute firmele de brokeraj „Asito Broker” SA şi „Broking-VM”. Vor fi confiscaţi banii de pe conturile lui Platon şi ale companiilor care îi aparţin. În favoarea statului vor ajunge şi mijloacele de pe conturile companiilor „Factoring International” SRL, „BN-Proalim” SRL, „Kotvinvest” SRL, „Stock-Trading” SRL, „Total International” SRL, „Inamstro” и 3,67 mil. lei pe conturile companiilor „Moldasig” de la Agroindbank.

Curtea Supremă de Justiţie a evaluat valoarea totală a activelor lui Veaceslav Platon la 869,22 mil. lei.

Banii obţinuţi vor fi direcţionaţi spre compensarea prejudiciului adus de Platon în timpul escrocheriei cu Banca de Economii.

INFOTAG precizează: Veaceslav Platon a fost arestat pe 25 iulie 2016 la Kiev şi extrădat autorităţilor Moldovei pe 29 august. El a fost acuzat de delapidare de fonduri de la Banca de Economii în sumă de 800 mil. lei, fiind condamnat pentru aceasta la 18 ani de închisoare. În decembrie 2017, Platon a mai primit 12 ani de detenţie pentru implicare în delapidarea activelor de la trei companii de asigurări în sumă de 205 mil. lei. La acest dosar a mai fost adăugată o cauză penală în care Platon este acuzat că a încercat să corupă ofiţerii care îl păzeau în penitenciar. În decembrie 2018, Curtea de Apel Chişinău l-a condamnat pe omul de afaceri la 25 de ani privaţiune de libertate pentru toate cele trei cauze penale.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.12.27 17:40 Grigore
    Cum poate sa fie in asa fel?
  2. 2018.12.27 17:45 Boris
    Da macar cinave stie pozitia lui Veaceslav, chind de la dinsu eau tot ce el avea?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.