Economie

REPUBLICA MOLDOVA ȘI-A PREZENTAT DIN NOU ÎN CHINA OPORTUNITĂȚILE INVESTIȚIONALE

16 ianuarie, 2019

Republica Moldova și-a prezentat din nou în China oportunitățile investiționale.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Ministerului Economiei şi Infrastructurii, de această dată evenimentul promoțional de țară a avut loc în orașul Taicang, unde reprezentanţii mediului de afaceri chinez au manifestat interes față de producătorul moldovenesc, produsele calitative și naturale.

Potrivit secretarului de stat al ministerului, Iuliana Drăgălin, China este un important partener comercial și unul dintre investitorii de top pentru Moldova, iar piața din China reprezintă un obiectiv pentru producătorii moldoveni.

„Apreciem asistența acordată Republicii Moldova prin diverse proiecte de cooperare bilaterală. Încurajăm oamenii de afaceri din ambele țări să participe la expoziții, forumuri și evenimente promoționale, acest fapt va consolida și mai mult cooperarea moldo-chineză în diferite domenii”, a menționat ea.

Recent, la Chişinău a fost creată Camera de Comerţ Moldova-China, iar în prezent are loc procesul de negociere a Acordului de Liber Schimb între cele două ţări.

INFOTAG precizează: China este unul dintre cei mai mari parteneri comerciali ai Republicii Moldova. În ianuarie-noiembrie 2018, exporturile moldovenești în această țară s-au ridicat la $17,3 mil., în creștere cu 2,1% față de anul precedent. În același timp, importurile din China s-au majorat cu 21,6%, ajungând la aproape $550 mil. În Moldova activează 85 de companii cu capital chinez.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.